Avertismentul unui medic pneumolog: Trebuie sa stam toti acasă. Scoateti armata pe strazi, altfel o sa murim ca natie

Un medic pneumolog în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, a propus înăsprirea pedepselor pentru persoanele care pleacă de la domiciliu în mod nejustificat.  

RomaniaTV.net
23 mart. 2020, 10:50
Avertismentul unui medic pneumolog: Trebuie sa stam toti acasă. Scoateti armata pe strazi, altfel o sa murim ca natie

Medicul pneumolog Elena Vlad a postat un mesaj pe pagina de Facebook prin care cere să fie scoasă armata pe străzi, pentru a-i determina pe cetățeni să rămână în case sau chiar aplicarea unor pedepse privative de libertate.

Citește și: Al patrulea deces din cauza coronavirus, în România. O femeie de 72 de ani, internată la Suceava

„Ca sa stam acasă numai 14 zile si sa învingem virusul trebuie sa stam toţi acasă. Ceea ce este imposibil la poporul roman! Scoateţi armata pe străzi, altfel o sa murim ca naţie. Simplu: stai in casa 14 zile sau in puşcărie 5 ani. Asta se aplica in Rusia!!!“ 

Dosare penale și amenzi pentru persoanele care nu respectă măsurile

Poliţiştii şi jandarmii, în urma neregulilor constatate, au aplicat sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 32.000 lei, pentru încălcarea prevederilor OUG nr. 1/1999, privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă.

De asemenea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a întocmit două dosare penale pentru zădărnicirea răspândirii bolilor. Totodată, inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au aplicat sancţiuni contravenţionale în cuantum de 120.000 lei pentru nerespectarea măsurilor de autoizolare.

BILANŢ CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. 576 persoane infectate cu COVID-19

BILANŢ CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. Autorităţile au anunţat că până luni, 23 martie, la ora 13, numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 576. Sunt 143 de noi cazuri de infectare în ultimele 24 de ore. De asemenea, patru pacienţi ifectaţi cu coronavirus au decedat. La ATI sunt internaţi în prezent 15 pacienţi infectaţi cu coronavirus, iar șapte dintre ei sunt în stare gravă.

Până astăzi, 23 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 576 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 576 de persoane confirmate pozitiv, 73 au fost declarate vindecate și externate (51 la Timișoara, 17 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

Până astăzi, 23 martie, 4 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Craiova Iași și Suceava, au decedat.