Avertizare de ninsori şi viscol în mai multe judeţe. Prognoza meteo pentru Crăciun şi Revelion

Iarna îşi intră-n drepturi, iar ninsorile și viscolul fac deja probleme în mai multe zone din țară. Circulația pe mai multe drumuri este îngreunată din cauza zăpezii depuse.

03 dec. 2021, 10:24
Avertizare de ninsori şi viscol în mai multe judeţe. Prognoza meteo pentru Crăciun şi Revelion

Meteorologii au emis, vineri, o avertizare nowcasting Cod galben de vânt puternic şi ninsoare, valabilă în zone montane din regiunea Moldovei. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până la ora 15:00, în judeţele Suceava şi Neamţ, la altitudini de peste 1.800 de metri, vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală 90 – 100 km/h, ninsoare viscolită şi transport de zăpadă ce va determina scăderea vizibilităţii.

Citeşte şi: Val de aer polar în Europa. Alertă de la meteorologi: Urmează zile cu temperaturi scăzute şi ninsori

În prezent este în vigoare o informare meteo de intensificări temporare ale vântului și zăpadă spulberată în zona montană înaltă, precipitații moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare pentru toată ţara.

„În intervalul menționat vântul va avea intensificări la munte, la altitudini de peste 1700 m, unde vitezele vor depăși temporar 60…70 km/h, iar pe creste, rafalele vor depăși 90…100 km/h spulberând zăpada.

Intensificări ale vântului vor fi și în regiunile vestice, iar vineri (3 decembrie) local și temporar și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Pe parcursul zilei de vineri (3 decembrie) aria precipitațiilor se va extinde, iar la munte treptat vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare se vor semnala în vest, centru și nord, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (3/4 decembrie) și în est și sud. Cantitățile de apă vor depăși izolat 10…15 l/mp îndeosebi în zonele de munte”, a transmis ANM.

De asemenea, ANM a anunţat cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion.

Prognoza meteo în săptămâna 06.12.2021 – 13.12.2021
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Cu excepția regiunilor vestice și nord-vestice, unde cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară, regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în zona Carpaților de Curbură.

Prognoza meteo în săptămâna 13.12.2021 – 20.12.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Citeşte şi: Prognoză meteo 3 decembrie 2021. Vremea să menține în continuare caldă. Temperatura maximă atinge 15 grade!

Prognoza meteo în săptămâna 20.12.2021 – 27.12.2021
Temperaturile medii se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile.
Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, dar cu o tendință ușor deficitară în regiunile vestice și local în cele centrale și sud-estice.

Prognoza meteo în săptămâna 27.12.2021 – 03.01.2022

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale, la nivelul întregii țări.