Avertizare meteo. A fost emis COD GALBEN de ploi

Meteorologii au emis, sâmbătă dimineaţă, o avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ în sudul, estul şi centrul ţării.

16 oct. 2021, 10:30
Avertizare meteo. A fost emis COD GALBEN de ploi

Avertizare meteo. Cod galben de ploi însemnate cantitativ, în perioada 16 octombrie, ora 10 – 17 octombrie, ora 08:00.

Avertizare meteo. A fost emis COD GALBEN de ploi

În intervalul menționat, în sudul, estul și centrul țării va continua să plouă, iar în sud-est ploile vor fi însemnate cantitativ și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 25…30 l/mp și izolat 35…40 l/mp în sud-estul Munteniei și în sudul Dobrogei.

Citeşte şi Prognoza meteo lunară. Toamnă frumoasă, ploi şi ninsori de la mijlocul lui noiembrie

Notă: ploi, în general moderate cantitativ (10…20 l/mp) se vor semnala local în restul Munteniei și pe arii restrânse în Oltenia și sudul Moldovei. În regiunile sud-estice temporar vântul se va intensifica, cu viteze de 45…55 km/h.

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU Bucureşti

În intervalul 16.10.2021 ORA 10:00 – 17.10.2021 ORA 08:00, vremea va fi închisă și deosebit de rece pentru mijlocul lunii octombrie. Temporar va ploua și se vor acumula cantități de apă în general de 10…15 l/mp.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări îndeosebi pe parcursul zilei, când se vor atinge viteze de 40…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 12…13, iar cea minimă de 8…9 grade.

Citeşte şi România lovită de un ciclon puternic. Care sunt zonele afectate

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto ca, în condiţiile unui carosabil umed, să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, să sporească atenţia şi să nu bruscheze comenzile vehiculului.

În multe zone din țară, sunt semnalate tronsoane de drumuri naționale și autostrăzi pe care traficul se desfășoară în condiții de ploaie abundentă, cu rafale de vânt, împrejurări în care recomandăm creșterea distanței de siguranță între vehicule, asigurarea corespunzătoare înaintea schimbării benzii sau a direcției și evitarea staționării în apropierea copacilor.