Avertizare meteo ANM COD GALBEN de furtuni în nouă județe. Vreme caniculară, dar și ploi torențiale și la București

Vremea extremelor în România. Dacă în sudul țării se anunță caniculă, în sud-vest se anunță ploi și vijelii. ANM a emis alertă cod galben.

01 iul. 2023, 10:18
Avertizare meteo ANM COD GALBEN de furtuni în nouă județe. Vreme caniculară, dar și ploi torențiale și la București

Meteorologii ANM au emis o INFORMARE METEOROLOGICĂ pentru intervalul 1 iulie, ora 18 – 2 iulie, ora 23, de instabilitate atmosferică. În intervalul menționat vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, izolat grindină și local intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h. Astfel de manifestări se vor semnala în seara zilei de sâmbătă (01 iulie) și în noaptea de sâmbătă spre duminică (01/02 iulie) în regiunile vestice și sud-vestice, iar duminică (02 iulie) îndeosebi la deal și munte, precum și în sud-est. Local se vor acumula cantități de apă de 15…25 l/mp și izolat peste 30 l/mp.

Citește și: România, lovită de un nou val de caniculă. În mai multe regiuni vor ploi torențiale, vijelii și grindină

 

De asemenea, ANM a emis ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru intervalul 1 iulie, ora 18 – 2 iulie, ora 06, instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în Banat, sudul Crișanei și Oltenia, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55…70 km/h), pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Citește și: VIDEO Vremea la mare în perioada următoare. Florinela Georgescu (ANM), prognoza pentru litoralul românesc

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI

Vremea va fi călduroasă, cu o maximă termică de 31…33 de grade și o minimă de 15…17 grade. Cu precădere în după-amiaza zilei de duminică vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.