Avertizare meteo cod galben de freezing rain și polei. Lapoviţă şi ninsoare la Bucureşti

Meteorologii au emis joi dimineaţă o avertizare meteo cod galben de freezing rain, ploi, lapoviţă, ninsori şi depuneri de polei.

01 dec. 2022, 10:27
Avertizare meteo cod galben de freezing rain și polei. Lapoviţă şi ninsoare la Bucureşti

Vremea rece şi precipitaţii în toată ţara de 1 Decembrie, când românii sărbătoresc Ziua Naţională. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare meteo cod galben pentru intervalul 1 decembrie, ora 12 – 2 decembrie, ora 12, când sunt aşteptate depuneri de polei.

„În intervalul menționat, în Moldova și în zona Carpaților Orientali temporar se vor semnala precipitații slabe mixte (ploaie, lapoviță, iar în zona montană și submontană trecător și ninsoare) și pe arii relativ extinse se va depune polei.

Depuneri de polei vor fi izolat și în estul Munteniei, nordul Dobrogei și în Transilvania.

Pe litoral, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 50…55 km/h”, a transmis Administraţia Naţională de Meteorologie.

Citeşte şi: Frig, polei, lapoviţă şi ninsoare de Ziua Naţională a României, inclusiv în Bucureşti. Prognoza meteo actualizată

 

Prima ninsoare în Bucureşti. Freezing rain la parada de 1 Decembrie

În Bucureşti, vor fi precipitații mixte – ploaie, iar temporar lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări în timpul zilei, când va atinge viteze de 35…40 km/h. Temperatura nu va avea variații semnificative pe parcursul intervalului, astfel că maxima va fi de 1…2 grade, iar minima de 0…1 grad.

Citeşte şi: Greșeala de sezon care îți poate distruge mașina! Șoferii trebuie să aibă mare grijă la fenomenul freezing rain

Freezing rain sau „ploaia înghețată” este un fenomen meteo care se formează atunci când ploaia întâlnește o suprafață foarte rece și îngheață pe loc.