Avertizare meteo cod galben de furtuni pentru 12 județe. Temperaturile vor scădea chiar și cu 10 grade

Meteorologii au emis noi alerte de furtuni extreme. În 12 judete vor fi fenomene violente, între timp temperaturile vor scădea chiar și cu 10 grade.

27 iun. 2023, 10:28
Avertizare meteo cod galben de furtuni pentru 12 județe. Temperaturile vor scădea chiar și cu 10 grade

Administrația Națională de Meteorologie a emis o INFORMARE METEOROLOGICĂ pentru intervalul 27 iunie, ora 14 – 28 iunie, ora 23 de instabilitate atmosferică.

”În intervalul menționat vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, izolat grindină și local intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h. Astfel de manifestări se vor semnala în după-amiaza zilei de marți (27 iunie) și în cursul nopții de marți spre miercuri (27/28 iunie) în vestul, centrul și nordul țării, iar pe parcursul zilei de miercuri (28 iunie) în sud, sud-est, la munte și local în restul teritoriului. Pe alocuri se vor acumula cantități de apă de 15…25 l/mp”, a transmis ANM.

Citește și: EXCLUSIV Elena Mateescu, director ANM, anunță fenomene extreme. Urgia potoapelor va fi urmată de temperaturi exagerate: „Debutul lui Cuptor va aduce din nou valori de temperaturi apropiate de pragul de caniculă”

De asemenea, a fost emisă o ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru intervalul 27 iunie, ora 14 – 28 iunie, ora 03 de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în nordul Banatului, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, precum și în nordul Moldovei, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55…70 km/h), pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Citește și: EXCLUSIV – Cum va fi vremea în această vară în România. Prognoza specială a meteorologului Romica Jurca pentru iulie și august

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI

Vremea va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.

Miercuri, vremea va deveni instabilă. Vor fi perioade cu averse, iar cu o probabilitate mai mare după orele amiezii se pot semnala descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 26 de grade.