Avertizare meteo cod galben de ploi însemnate cantitativ. Care sunt zonele vizate

Meteorologii au emis, vineri dimineaţă, o avertizare meteo cod galben de ploi însemnate cantitativ.

16 dec. 2022, 09:57
Avertizare meteo cod galben de ploi însemnate cantitativ. Care sunt zonele vizate

Avertizare meteo cod galben de ploi însemnate cantitativ. În intervalul 16 decembrie, ora 12 – 17 decembrie, ora 12, în Banat, Crișana, Maramureș, nord-vestul Olteniei și local la munte, vor fi ploi insemnate cantitativ, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse, în special în zona Carpaților Occidentali și în masivele vestice ale Carpaților Meridionali 40…60 l/mp. Ploile vor avea și caracter de aversă și pe alocuri vor fi descărcări electrice.

Prognoza meteo 16 decembrie 2022. Vin ploile în mai multe zone ale țării

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării, deși cerul va fi mai mult noros, au transmis meteorologii. Va ploua în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, local în Moldova și Muntenia și izolat în Dobrogea.

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării, deși cerul va fi mai mult noros. Va ploua în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, local în Moldova și Muntenia și izolat în Dobrogea. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar în regiunile vestice și sud-vestice vor fi însoțite de descărcări electrice. Pe alocuri, cu o probabilitate mai mare în vest și la munte, cantitățile de apă vor depăși 20…40 l/mp. La altitudini de peste 1800 m, trecător precipitațiile vor fi mixte. În primele ore ale intervalului, izolat, vor mai fi condiții de polei. Vântul va prezenta intensificări la munte, cu rafale de peste 90…100 km/h în zona înaltă, dar și în vest și pe alocuri în centru și est, în general cu 50…60 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 3 grade în nordul Moldovei și 17 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime între 1 și 11 grade. În exteriorul arcului carpatic și izolat în rest, va fi ceață, posibil persistentă în mare parte din interval.