AVERTIZARE METEO. Cod galben de ploi şi vijelii în jumătatea de nord a ţării. Harta zonelor vizate

Meteorologii au emis, vineri dimineaţă, cod galben de vijelii în jumătatea de nord a ţării. Avertizarea intră în vigoare începând cu ora 12.00 şi va expira vineri seară, la ora 23.00.

13 mai 2022, 10:14
AVERTIZARE METEO. Cod galben de ploi şi vijelii în jumătatea de nord a ţării. Harta zonelor vizate

Avertizare meteo. A fost emis cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în jumătatea de nord a ţării.

Avertizare meteo. COD GALBEN de furturi şi ploi

Interval de valabilitate: 13 mai, ora 12 – 13 mai, ora 23

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei și Banatului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii (viteze de 55…75 km/h și izolat de peste 80…90 km/h), grindină și averse torențiale. Cantitățile de apă vor
depăși 25…35 l/mp.

Citeşte şi Prognoza meteo pentru perioada 16 mai – 13 iunie 2022. Sunt aşteptate temperaturi mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă

Fenomene specifice instabilității atmosferice vor fi vineri (13 mai) pe arii restrânse și în restul teritoriului, iar sâmbătă (14 mai) în regiunile sudice, sud-estice și la munte.

PROGNOZA SPECIALĂ pentru Bucureşti

În intervalu 13.05.2022 ORA 12:00 – 13.05.2022 ORA 23:00, vremea va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 32…33 de grade. Cerul va fi senin, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab până la moderat.

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în weekend

SAMBATA, vremea va fi caldã pentru aceastã datã, dar şi în general instabilã local în zona de munte şi în regiunile sudice. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi local averse cu caracter torenţial în a doua parte a zilei şi noaptea în Oltenia, Muntenia şi în Dobrogea, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curburã.

Izolat vor fi posibile vijelii şi cãderi de grindinã. Temperaturile maxime, mai scãzute decât în ziua anterioarã în sudul teritoriului, se vor încadra în general între 22 şi 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 17 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat vor fi condiţii de ceaţã.

În BUCURESTI vremea va fi caldã, dar va deveni în general instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în a doua parte a zilei şi noaptea când vor fi averse, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi posibil vijelii. Temperatura maximã va fi de 28…29 de grade, iar cea minimã de 14…16 grade.

DUMINICA, vremea va fi caldã în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate şi local averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului în regiunile sudice şi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curburã; vor fi condiţii de grindinã. Ploi slabe, de scurtã duratã se vor semnala pe spaţii mici şi în Banat şi în restul zonei montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 17 grade, uşor mai scãzute în depresiuni. Dimineaţa şi noaptea, izolat se va forma ceaţã.

În BUCURESTI vremea va fi caldã, cu o maximã a temperaturii aerului de 27…28 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate mai ales în a doua parte a zilei când probabilitatea pentru averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului va fi relativ ridicatã. Temperatura minimã va fi de 12…14 grade.

Citeşte şi Imagini incredibile de la munte, în România. Zăpadă de 3 metri (VIDEO)