Avertizare meteo. COD GALBEN de vânt. Harta zonelor afectate

Avertizare meteo. Meteorologii au emis, miercuri, cod galben de vânt puternic. Avertizarea este valabilă în intervalul 04 februarie, ora 06:00 – 04 februarie, ora 21:00.

03 feb. 2021, 13:10
Avertizare meteo. COD GALBEN de vânt. Harta zonelor afectate

Avertizare meteo . Meteorologii au emis Cod galben privind intensificări ale vântului, în 28 de judeţe din centrul şi nord-vestul ţării, dar şi în zona montană. Atenţionarea va fi în vigoare începând de joi dimineaţă. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben privind intensificări ale vântului, valabilă joi, între orele 6.00 şi 21.00, în judeţele Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ, Harghita, Mureş, Cluj, Sălaj, Bihor, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Bacău, Neamţ şi în anumite zone din judeţele Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş. Vâlcea, Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş şi Arad.

 

COD GALBEN: Interval de valabilitate: 04 februarie, ora 06:00 – 04 februarie, ora 21:00

Fenomene vizate: intensificări ale vântului

În intervalul menționat, vântul va avea intensificări temporare în nord-vestul și centrul țării cu viteze de 55…60 km/h, iar pe arii restrânse 70…80 km/h. În zona montană vântul va avea intensificări, cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, îndeosebi în Carpații Orientali, rafalele vor depăși 90…120 km/h, spulberând zăpada și determinând diminuarea vizibilității.

 

 

Notă: Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40…50 km/h se vor semnala local și în restul teritoriului.

În noaptea de joi spre vineri (4/5 februarie) vântul va mai prezenta intensificări în zona de munte și în nord-est.

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU Bucureşti

În intervalul 04.02.2021 ORA 06:00 – 04.02.2021 ORA 21:00 vremea va deveni deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări (rafale în jurul a 45 km/h) mai ales în a doua parte a zilei.

Temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade. Dimineața vor mai fi condiții de ceață.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Citeşte şi PROGNOZA METEO LUNARĂ. Vremea se încălzește din februarie

Prognoza meteo 3 februarie. Vreme de primăvară în mare parte din ţară. Temperaturile vor urca până la 14 grade

În următoarele zile valorile termice vor fi în creștere față de intervalul precedent, astfel încât vremea va deveni deosebit de caldă, în special în regiunile sud-vestice. Miercuri va ploua îndeosebi în nord-vest, apoi din orele serii ploile se vor extinde treptat în vestul, nordul și parțial în centrul țării.

Prognoza meteo 3 februarie. MIERCURI, valorile termice vor fi în creștere față de intervalul precedent, astfel încât vremea va deveni deosebit de caldă, în special în regiunile sud-vestice. Cerul va fi mai mult noros. În cursul zilei va ploua îndeosebi în nord-vest, apoi din orele serii ploile se vor extinde treptat în vestul, nordul și parțial în centrul țării, iar pe spații mici se pot cumula și cantități de apă de peste 10 l/mp. În zona montană înaltă din jumătatea de nord a Carpaților Orientali și din Carpații Occidentali vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. În sudul și estul teritoriului, cu precădere la începutul zilei și noaptea, local, se va semnala ceață, asociată izolat și cu burniță. Vântul se va intensifica treptat la munte, cu rafale ce vor depăși pe creste, în a doua parte a intervalului, 80…90 km/h, iar în rest va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări, ziua în sud-est, iar noaptea în nord-vest și centru. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5…6 grade în nordul extrem al Moldovei și 13…14 grade în Banat, iar cele minime se vor situa între -2 și 8 grade, cu cele mai ridicate valori în vestul teritoriului.

Citeşte şi Reacția dură a PSD după de președintele a plecat la munte: „Spitalele ard, românii mor, Iohannis schiază de zor!”

Prognoza meteo 3 februarie. În Bucureşti vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va avea înnorări, mai persistente în prima parte a zilei, iar dimineața și noaptea, se va semnala ceață, posibil asociată trecător cu burniță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.

Prognoza meteo JOI

Vremea va fi deosebit de caldă în toată țara. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 8 și 16 grade, iar cele minime se vor situa între -2 și 6 grade. În regiunile vestice, nordice, nord-estice și centrale, mai ales în cursul zilei vor fi înnorări, local și temporar va ploua, iar în zona montană înaltă aferentă vor fi precipitații îndeosebi sub formă de lapoviță și ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil și doar în primele ore ale intervalului, pe spații mici se va semnala ceață. Vântul va avea intensificări temporare la munte, cu rafale ce vor depăși 90…100 km/h la altitudini de peste 1700 m, unde va viscoli și spulbera zăpada, ziua în nord-vestul și centrul țării, iar noaptea în nord-est cu viteze în general de 60…65 km/h, iar în restul zonelor va sufla în general moderat, anunţă ANM.

București. Vremea va deveni deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări (rafale în jurul a 45 km/h) în a doua parte a zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo VINERI

Exceptând nord-estul țării, unde valorile termice în scădere semnificativă față de ziua precedentă se vor situa în jurul celor normale, în restul teritoriului vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal, chiar deosebit de caldă în centru, sud și sud-est. În jumătatea de nord a țării, cerul va fi mai mult noros și mai ales din a doua parte a zilei, ploile se vor extinde treptat. În zona de munte vor predomina ninsorile, iar în cursul nopții în Maramureș, estul Transilvaniei și în nordul Moldovei vor fi posibile precipitații mixte. Izolat se va depune polei. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, iar dimineața și din nou noaptea, pe arii restrânse, mai ales în zonele joase de relief din sud, va fi nebulozitate joasă și ceață, posibil asociate, cu totul izolat cu burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3…4 grade în nordul Moldovei și 14…15 grade în Oltenia și sudul Banatului, iar cele minime se vor situa între -3 și 7 grade.

București. Vremea se va menține deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de 2…3 grade. Noaptea, probabilitatea de apariție a nebulozității joase stratiforme sau a ceții va fi destul de mare.

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea va fi în continuare caracterizată de valori în jurul celor normale în nord-est, iar în rest se va menține cu mult mai caldă decât în mod normal, în special în centru și sud. În jumătatea de nord a țării vor fi înnorări în cea mai mare parte a intervalului și local și temporar se vor semnala precipitații. La munte – în zona Carpaților Orientali va ninge, în estul Transilvaniei și în Moldova vor fi precipitații sub formă de ninsoare și trecător ploaie sau lapoviță, iar în rest va ploua. Pe arii restrânse mai ales seara și noaptea se va depune polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu nebulozitate joasă sau ceață, posibil asociate, izolat și trecător cu burniță, pe arii restrânse la începutul intervalului și local noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în masivele sudice. Temperaturile maxime se vor încadra de la 0…2 grade în nordul Moldovei, până în jurul a 16 grade în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 și 9 grade.

București. Vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru dată din an. Cerul va fi variabil, însă în primele ore ale zilei și din nou pe parcursul nopții va fi nebulozitate joasă sau ceață, posibil asociată, trecător cu burniță. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 3…4 grade.


loading...