Avertizare meteo COD GALBEN de vânt puternic şi ploi torenţiale în aproape toată ţara. Lapoviţă şi ninsoare, la munte

Vremea se răceşte în toată ţara. Începând de luni seara vântul va prezenta intensifică, la început în sud, vest şi centrul ţării. În zonele montane rafalele de vânt vor depăşi 100 km la oră. De marţi dimineaţă, vântul se va intensifica. În cea mai mare parte a țării temporar va ploua. La munte, în zonele înalte, se anunţă precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vremea se anunţă rece şi la Bucureşti, unde maxima zilei se va situa în jurul valorii de 21 de grade. Vântul va avea intensificări, iar marţi va ploua.

RomaniaTV.net
12 oct. 2020, 08:34
Avertizare meteo COD GALBEN de vânt puternic şi ploi torenţiale în aproape toată ţara. Lapoviţă şi ninsoare, la munte

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 12 octombrie, ora 21:00 – 13 octombrie, ora 09:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ

În intervalul menționat, în Banat, Oltenia, sudul Transilvaniei și al Crișanei, precum și în vestul și nordul Munteniei, vântul va avea temporar intensificări, cu viteze de 55…65 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 90…100 km/h.

În vestul și sud-vestul teritoriului va ploua, iar în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți, ploile vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 25 l/mp și izolat 40 l/mp.

În partea a doua a intervalului vântul se va intensifica și în centrul țării, unde rafalele vor fi în general între 50 și 60 km/h.

 

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Intervalul : 13 octombrie, ora 09:00 – 13 octombrie, ora 21:00;
Fenomene : intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică;

În intervalul menționat, vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 100…130 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali. Temporar vor fi intensificări și în restul țării, cu viteze în general între 55…65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova de peste 70…80 km/h.

În cea mai mare parte a țării temporar va ploua. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în regiunile sudice, estice și centrale vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Marți, vremea se va răci accentuat în vest, sud-vest și local în centru, unde va deveni deosebit de rece pentru această dată, iar în zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.
În cursul nopții de marți spre miercuri și pe parcursul zilei de miercuri, vor mai fi intensificări ale vântului în nord-vest și la munte, precum și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, îndeosebi pe crestele Munților Apuseni și ale Carpaților Orientali.

 

 

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU ZONA MUNICIPIULUI BUCUREȘTI
12.10.2020 ORA 21:00 – 13.10.2020 ORA 09:00
Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla moderat, cu viteze la rafală în jurul a 35 km/h.
Temperatura minimă va fi de 13…15 grade.

13.10.2020 ORA 09:00 – 13.10.2020 ORA 21:00
Vremea se va răci și va fi vântoasă. Cerul va fi mai mult noros, iar din orele amiezii vor fi averse și descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi cuprinse în general între 5 și 15 l/mp. Vântul va avea intensificări, iar la rafală se vor atinge viteze în general de 55…65km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade.


loading...