Avertizare meteo cod portocaliu de caniculă și disconfort termic ridicat, apoi FURTUNI

Avertizare meteo. Cod portocaliu de caniculă în zonele Crișana, Banat și sud-vestul Olteniei. Valorile vor ajunge la 38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. Spre seară îşi fac apariţia ploile torenţiale şi vijeliile.

29 iun. 2021, 10:38

Meteorologii au emis avertizare meteo COD PORTOCALIU de val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat pentru zilele de 29 și 30 iunie pentru Crișana, Banat și sud-vestul Olteniei.

„În cursul zilelor de marți și miercuri (29 și 30 iunie), în județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj, valul de căldură se va intensifica, disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, va fi caniculă, iar valorile maxime ale temperaturii aerului vor atinge frecvent 35…38 de grade.

Joi (1 iulie), în estul și sudul teritoriului disconfortul termic se va menține ridicat, dar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în cea mai mare parte a țării și se va menține accentuată până la sfârșitul săptămânii”, a anunţat ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo 29 iunie. Vreme caniculară în mare parte din ţară, dar spre seară îşi fac apariţia ploile

 

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de disconfort termic accentuat și caniculă, valabilă pentru intervalul 29 iunie, ora 12:00 – 30 iunie, ora 22:00.

„În intervalul menționat, în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Transilvaniei, vestul Maramureșului și sudul Moldovei, disconfortul termic va fi accentuat, pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități și va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 33 și 36 de grade, iar cele minime se vor situa între 18 și 21 de grade”, a anunţat ANM.

În București, vremea va fi în continuare călduroasă, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar miercuri (30 iunie) va fi caniculă la amiază și se va înregistra o maximă termică de 35…36 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar disconfortul termic va fi accentuat.
Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade. Cerul va fi variabil, probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă, iar vântul va sufla slab și moderat.

Citeşte şi: Incendiu la groapa de gunoi de la Sighişoara. Autoritățile au trimis mesaj RO-Alert din cauza degajărilor mari de fum

Şi dacă în jumătatatea vestică a ţării se anunţă caniculă, în estul ţării revin furtunile. ANM a emis ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru intervalul 29 iunie, ora 12:00 – 29 iunie, ora 22:00.

„În intervalul menționat, în zona Carpaților Orientali și în estul Carpaților Meridionali, precum și în cea mai mare parte a Moldovei, în nord-estul Munteniei și nordul Dobrogei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și, mai ales după-amiaza, vor fi averse torențiale, descărcări electrice și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși local 20…40 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor mai fi pe alocuri și în restul teritoriului”, a trasnsmis ANM.

 

Avertizare meteo. Caniculă şi disconfort termic ridicat în Bucureşti

Marți (29 iunie), vremea va fi în continuare călduroasă, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de
grade, iar miercuri (30 iunie) va fi caniculă la amiază și se va înregistra o maximă termică de 35…36 de grade.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar disconfortul termic va fi accentuat.
Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade.

Cerul va fi variabil, probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă, iar vântul va sufla slab și moderat


loading...