Avertizare meteo. Vin ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Ninge şi la Bucureşti

Meteorologii anunţă ninsori moderate cantitativ şi strat de zăpadă în România începând din noaptea de duminică spre luni.

29 nov. 2020, 11:40
Avertizare meteo. Vin ninsorile şi se va depune strat de zăpadă. Ninge şi la Bucureşti

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că vin ninsorile în România. Meteorologii au emis o ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN, care va intra în vigoare în noaptea de duminică spre luni la ora 5.

În intervalul 30 noiembrie, ora 5, până la ora 20, în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor depăși, pe arii restrânse 15 … 20 l/mp.

Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

Citeşte şi: Ţi-ai montat cauciucuri de iarnă pe maşină? Lipsa lor îţi poate aduce amenzi de mii de lei

 

Vin ninsorile şi la Bucureşti

Precipitații slabe, sub formă de ninsoare se vor semnala în sud-estul Olteniei, sudul Moldovei și în restul Munteniei. Pe litoral vor fi precipitații mixte, iar în noaptea de luni spre marți vor predomina ninsorile.
Vremea se va menține deosebit de rece în prima parte a săptămânii, mai ales pe parcursul nopților și dimineților.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO. Val de aer polar peste România. Se anunţă ninsoare inclusiv la Bucureşti

 

Ninsoare în Bucureşti şi strat de zăpadă de câţiva centimetri

Meteorologii ANM au anunţat ninsoare în Bucureşti şi strat de zăpadă de câţiva centimetri. În noaptea de duminică spre luni, în Bucureşti, vremea va fi închisă și rece.

La sfârșitul nopții de duminică spre luni și în prima parte a zilei de luni, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, care va măsura în medie 3…5 cm și izolat posibil peste 5 cm, avertizează specialiştii ANM.

Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă, pe parcursul zilei de luni, va fi de 0…1 grad.