Avertizare meteo, vin ninsori! Strat de zăpadă la munte, vreme rece şi ploi în mare parte din ţară

Vremea se răceşte semnificativ în următoarele ore. Va ploua în mare parte din ţară, iar la munte vor predomina ninsorile.

08 nov. 2021, 10:14
Avertizare meteo, vin ninsori! Strat de zăpadă la munte, vreme rece şi ploi în mare parte din ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului în zona montană înaltă pentru intervalul 8 noiembrie, ora 16 – 9 noiembrie, ora 20. Vremea se răceşte semnificativ începând din această seară. În zonele montane vor predomina ninsori, iar în zonele mai joase va ploua.

Citeşte şi: Prognoza meteo 8 noiembrie. Vreme caldă pentru această dată!

Ninsori la munte, ploi în restul ţării de la noapte

„Temporar va ploua, în general moderat cantitativ în sudul Transilvaniei, nordul Olteniei și al Munteniei, unde cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 25…35 l/mp.

Din a doua parte a nopții de luni spre marți (8/9 noiembrie), la munte, în special la altitudini de peste 1400 m,  va ninge și îndeosebi în Carpații Orientali și Carpații Meridionali local se va depune strat de zăpadă.

În a doua parte a zilei de marți, 9 noiembrie, vântul se va intensifica pe crestele Carpaților Meridionali, unde vor fi rafale de peste 60…70 km/h, iar zăpada va fi spulberată”, a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO LUNARĂ. Cu ce vreme vine Moş Nicolae în ghetuţe

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI
Vremea se va răci accentuat. Cerul va fi mai mult noros, iar mai ales pe parcursul zilei de marți (9 noiembrie) temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu ușoare intensificări (rafale de 35…40 km/h). Minima nopții de luni spre marți va fi de 7…8 grade, iar temperatura maximă a zilei de marți se va situa în jurul valorii de 9 grade

 

Prognoza meteo MARTI

Vremea se va rãci şi în jumãtatea sud-esticã a ţãrii, valorile termice diurne urmând a se situa în toate zonele în jurul normelor perioadei. Înnorãrile se vor menţine în regiunile centrale, sudice şi estice, unde va ploua îndeosebi în cursul zilei, iar în rest cerul va deveni variabil şi ploile vor fi pe arii restrânse. În zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, ziua vor predomina ninsorile, iar noaptea precipitaţiile vor deveni treptat izolate. Vântul va avea intensificãri cu viteze de 70…80 km/h pe crestele Carpaţilor Meridional şi de Curburã şi în general de 45…55 km/h în est şi sud-est, în prima parte a intervalului şi în sudul Banatului, noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -3 şi 4 grade.
BUCURESTI. Cerul va fi noros şi temporar va ploua, îndeosebi în cursul zilei. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri în general de 40…45 km/h. Temperatura maximã, în scãdere semnificativã faţã de ziua anterioarã se va situa în jurul a 11 grade, iar cea minimã va fi de 2…4 grade.

 

Prognoza meteo MIERCURI

Vremea va fi rece pentru aceastã datã, mai ales dimineaţa şi noaptea. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 14 grade, iar cele minime între -5 şi 6 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei. Cerul va fi noros în sud-vestul şi sudul ţãrii, unde izolat vor fi ploi slabe sau burniţã, iar în restul zonelor, înnorãrile vor fi temporare. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri mai ales ziua în Banat, Oltenia şi în zona Carpaţilor Meridionali. În zonele joase se va semnala ceaţã.
BUCURESTI. Vremea va fi rece pentru aceastã datã. Cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 8…9 grade, iar cea minimã de -2…0 grade. Mai ales noaptea vor fi condiţii de ceaţã.

 

Prognoza meteo JOI

Vremea se va menţine rece pentru aceastã datã. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 şi 14 grade, iar cele minime, în general în creştere faţã de intervalul precedent, se vor situa între -3 şi 6 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei, dar uşor mai ridicate pe litoral. Cerul va fi mai mult noros în regiunile nordice, unde pe alocuri va ploua slab, iar în rest va fi temporar noros. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în Moldova. Mai ales dimineaţa şi noaptea, în zonele joase vor fi condiţii de ceaţã.
BUCURESTI. Vremea se va menţine rece pentru aceastã datã, deşi valorile termice vor fi în uşoarã creştere faţã de intervalul precedent. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 10 grade, iar cea minimã va fi de 0…2 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţã.