Avertizarea care te ÎNGHEAŢĂ: JIHADIŞTII se pregătesc să dea ATACURI în Paris şi New York

Gruparea Statul Islamic planifică atacuri teroriste la New York şi Paris. Avertismentul vine din partea premierului Irakului, Haidar al-Abadi,  care a precizat că atentatele ar putea fi comise la reţelele de metrou din aceste oraşe, informează Huffington Post.

26 sept. 2014, 11:04

Premierul Irakului, Haidar al-Abadi, a declarat că dispune de informaţii, potrivit cărora, la Bagdad au fost arestate mai multe persoane acuzate că ar pregăti atentate la New York şi Paris. Oficialul a precizat că suspecţii sunt membri ai grupării teroriste Statul Islamic, care locuiesc în Franţa şi Statele Unite. Casa Albă a afirmat că nu dispune de astfel de informaţii, iar  guvernatorul statului New York a dat asigurări că autorităţile fac tot posibilul pentru a garanta securitatea cetăţenilor.

Citeşte şi Şi-a riscat VIAŢA ca să arate ADEVĂRUL: O femeie curajoasă i-a filmat pe ascuns pe JIHADIŞTI VIDEO

„Fiecare locuitor al oraşului New York este conştient că metropola este o potenţială ţintă a acestei reţele teroriste. De când au apărut aceste tensiuni, noi muncim din greu, practic şapte zile din şapte, ca să ne asigurăm că oraşul New York este pregătit să facă faţă situaţiei”, a declarat guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, potrivit Huffington Post.

SâPe de altă parte, serviciile de informaţii de la Washington l-au identificat pe teroristul care i-a asasinat pe americanii James Foley şi Steven Sotloff, şi pe britanicul David Haines.

Citeşte şi O femeie pilot din Emirate s-a aflat în fruntea atacurilor aeriene împotriva jihadiştilor în Siria

FBI nu i-a dezvăluit identitatea, însă, potrivit unor surse, călăul este cunoscut drept „John jihadistul”, ar avea cetăţenie britanică şi a locuit la Londra, timp în care a ţinut legătura cu grupări islamiste din Marea Britanie.

Statele Unite sunt în fruntea unei coaliţii care desfăşoară raiduri aeriene în teritoriile controlate de jihadişti în Irak şi Siria, pentru a contracara ameninţarea pe care o reprezintă gruparea teroristă Statul Islamic.