Şi-a riscat VIAŢA ca să arate ADEVĂRUL: O femeie curajoasă i-a filmat pe ascuns pe JIHADIŞTI VIDEO

O înregistrare video ce înfăţişează ipostaze şocante a fost realizată de către o femeie curajoasă, care a ascuns o cameră video pe sub straiele sale tradiţionale islamice.

25 sept. 2014, 10:38

Înregistrarea care arată cum se trăieşte acum în Siria, în provincia Raqqa, alături de jihadişti, a fost dată publicităţii, fiind preluată de mai multe publicaţii din străinătate. Curajoasa siriancă şi-a riscat, practic, viaţa pentru a arăta lumii existenţa reală de zi cu zi a oamenilor de acolo, după regulile impuse de jihadiştii Statului Islamic.

Citeşte şi SUA anunţă că vor continua raidurile împotriva jihadiştilor în Siria

În înregistrare se vede cum pe străzile oraşului, merg oameni înarmaţi cu arme de asalt. La un moment dat, femeia cu camera ascunsă, care purta „niqab”, un port islamic ce îi acoperă şi faţa, a fost oprită de un jihadist care i-a reproşat că este prea „descoperită” şi i-a ordonat să aibă un comportament mai adecvat.

Când femeia l-a întreabat cu ce a greşit, bărbatul i-a răspuns: „Ţi-am văzut faţa. Trebuie să fii mai atentă şi să te acoperi când eşti în public. Dumnezeu iubeşte femeile care sunt acoperite”, i-a spus bărbatul. „Adevărat? Îmi pare rău. Înseamnă că vălul pe care îl port este transparent”, i-a răspuns ea, scrie mirror.co.uk.

Citeşte şi Preşedintele SUA, apel la luptă împotriva jihadiştilor: „O să distrugem această reţea a morţii”

Şi mai înfricoşătoare sunt imaginile cu femei îmbrăcate corespunzător rigorilor islamice, care îşi duc de mână copiii mici şi, în acelaşi timp, poartă puşti de asalt în spate. „Peste tot sunt oameni înarmaţi. Uneori, întâlneşi şi femei îmbrăcate în niqab şi cu un AK47 în spate”, a mai spus femeia.

Citeşte şi Turistul francez răpit în Algeria a fost decapitat de ISIS

Reportajul ei cu camera ascunsă a fost difuzat de către canalul de televiziune francez „France 2”.