Avertizări meteo cod galben în prima zi de Primăvară. Din weekend vremea se răceşte şi se întorc ninsorile

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis noi avertizări meteo de intensificări ale vântului. De sâmbătă, vremea se va răci, astfel încât valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei, ușor mai scăzute în nord-estul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad în nordul Moldovei și 13 grade în Oltenia, iar cele minime se vor situa, în general, între -9 și 0 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări și mai ales în cursul zilei se vor semnala pe arii restrânse precipitații slabe, mixte în regiunile sudice și estice și ninsori în Carpații Meridionali și Orientali. Vântul va avea unele intensificări la munte, îndeosebi pe creste, dar local și în estul și sudul teritoriului.

RomaniaTV.net
01 mart. 2019, 05:42
Avertizări meteo cod galben în prima zi de Primăvară. Din weekend vremea se răceşte şi se întorc ninsorile

COD GALBEN
Valabil de la ora 23:00 până la ora 5:00

In zona : Județul Caraş-Severin: zona de munte de peste cota 1800 m;

Se vor semnala : intensificări ale vântului cu viteze care la rafală vor depăși temporar 95-100 km/h
Fenomene asociate : transport de zăpadă

PROGNOZA METEO. Vineri se vor înregistra temperaturi peste normele perioadei, dar de sâmbătă vreme se răceşte

PROGNOZA METEO SAMBATA. Vremea se va răci, astfel încât valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei, ușor mai scăzute în nord-estul țării. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 grad în nordul Moldovei și 13 grade în Oltenia, iar cele minime se vor situa, în general, între -9 și 0 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări și mai ales în cursul zilei se vor semnala pe arii restrânse precipitații slabe, mixte în regiunile sudice și estice și ninsori în Carpații Meridionali și Orientali. Vântul va avea unele intensificări la munte, îndeosebi pe creste, dar local și în estul și sudul teritoriului.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI se va răci, devenind normală termic. Cerul va avea înnorări și mai ales în cursul zilei, trecător vor fi condiții pentru precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de -2…0 grade.

PROGNOZA METEO DUMINICA Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice datei. Cerul va avea înnorări, în general persistente în regiunile vestice, nordice și centrale, unde mai ales din a doua parte a zilei, pe arii restrânse, trecător se vor semnala precipitații slabe. Acestea vor fi sub formă de ploaie, exceptând Maramureșul, unde se va semnala și lapoviță, precum și zona montană, unde vor fi mai ales ninsori. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări la munte, îndeosebi pe creste, iar la cote mult mai reduse și pe arii restrânse și în nord-vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 11 grade, iar cele minime, în general, între -3 și 4 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Cerul va avea înnorări în general persistente pe parcursul zilei, apoi se va degaja treptat. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 7… 8 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea se va încălzi semnificativ. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a intervalului în vest, centru și nord precum și la munte, unde local și temporar se vor semnala precipitații. Acestea vor fi în general slabe cantitativ, sub formă de ploaie în zonele joase de relief, în timp ce în zona montană vor fi mixte, iar la altitudini mari vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, ziua la cote mai reduse și în nord-vest, iar noaptea, local în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 15 grade, ușor mai ridicate în sud-vestul și sudul extrem al țării unde se pot atinge până la 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 7 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI se va încălzi semnificativ. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat cu intensificări noaptea. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 2…3 grade.

DE MARTI PANA JOI Regimul termic va fi caracterizat de valori de temperatură mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată la început în vest, nord, centru și la munte apoi și în celelalte regiuni.