Avioane britanice au interceptat avioane ruseşti deasupra Mării Baltice

Avioane militare britanice au interceptat de două ori în două zile avioane ruseşti în zona Mării Baltice, a anunţat joi Ministerul Apărării de la Londra, potrivit Reuters.

16 mai 2019, 10:34
Avioane britanice au interceptat avioane ruseşti deasupra Mării Baltice

Astfel, miercuri mai multe avioane Typhoon au fost trimise pentru a intercepta două avioane ruse de vânătoare SU-27 şi un avion IL-22 şi le-au escortat către Rusia.

În ziua anterioară, marţi, avioane britanice Typhoon au decolat de la baza aeriană Ämari din Estonia ca răspuns la zborul a două avioane ruse SU-27 şi a unui aparat IL-22 de-a lungul coastei baltice, către enclava rusă Kaliningrad, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Nou incident deasupra Mării Negre: Două avioane de luptă ruseşti au fost interceptate de forţele aeriene britanice

În luna aprilie, Marea Britanie a preluat de la Germania comanda misiunii NATO de poliţie aeriană în zona Mării Baltice.

”Suntem decişi să apărăm frontierele NATO şi ne vom sprijini aliaţii în descurajarea oricăror ameninţări”, a declarat secretarul de stat pentru forţele armate, Mark Lancaster.