Avioanele lui Putin cad ca muștele! Un avion de vânătoare MiG-31 s-a prăbuşit în Rusia, în timpul unui zbor de antrenament

Avioanele rusești cad ca muștele! Încă un avion de luptă s-a prăbușit în Rusia, în timpul unui zbor de antrenament. Este vorba despre un aparat de zbor MiG-31, care s-a prăbuşit deasupra golfului Avacea, la sud-est de peninsula Kamceatka.

04 iul. 2023, 00:23
Avioanele lui Putin cad ca muștele! Un avion de vânătoare MiG-31 s-a prăbuşit în Rusia, în timpul unui zbor de antrenament

Un avion de vânătoare MiG-31 s-a prăbuşit în Rusia, în timpul unui zbor de antrenament. Flota rusă din Pacific a anunțat marți că avionul de vânătoare s-a prăbușit în Orientul Îndepărtat rus, în timpul unui zbor de antrenament planificat.

Citește și Ucraina susține că deja a doborât un prim avion rusesc folosind rachete Patriot furnizate de SUA

Un avion de vânătoare MiG-31 s-a prăbuşit în Rusia, în timpul unui zbor de antrenament

Mai mult, reprezentanții flotei au subliniat că avionul zbura fără muniţie, iar imediat după prăbușire au fost trimise mai multe echipe de căutare și salvare pentru a-i căuta pe piloţi.

MiG-31 este o aeronavă de luptă interceptor supersonic cu două locuri, conceput pentru misiuni de patrulare pe distanţe lungi, pentru combaterea avioanelor de recunoaştere la mare altitudine, bombardierelor strategice şi ţinteleor care zboară la joasă înălţime.

Aparatul de zbor are capacitatea de a lovi simultan şase ţinte aeriene şi să urmărească până la zece. MiG-31 a fost dezvoltat în 1970 și a fost primul avion de vânătoare sovietic de generaţia a patra proiectat pentru a fi utilizat în sistemul de apărare aeriană al ţării.

În prezent, presa rusă susține că forţele armate ale Rusiei sunt echipate cu MiG-31BM-uri modernizate. Acest avion de vânătoare, în varianta modificată MiG-31K, a devenit primul purtător al unei arme hipersonice Kinjal.

Se pare că acest avion de vânătoare nu este singurul care cade din senin în timpul unui zbor. În aprilie, un alt MiG-31 s-a prăbuşit în regiunea Murmansk din cauza unui incendiu la bord. Aparatul de zbor a căzut într-un lac, iar piloţii au reuşit să se catapulteze, au relatat media de stat ruse.

Ce se întâmplă cu războiul

Evgheni Prigojin a ieșit cu un nou mesaj belicos. Liderul grupului paramilitar Wagner s-a adresat din nou, poporului rus.  Evgheni Prigojin nu a mai fost văzut în spațiul public din 24 iunie, de la rebeliunea eșuată din Rusia, care a durat nici măcar 24 de ore.

Pe 3 iulie, Prigojin a revenit un mesaj pentru popor. De data aceasta, el nu a mai apărut în audio-video, ci doar audio:

„Astăzi avem nevoie de sprijinul dumneavoastră mai mult ca oricând. Şi vă mulţumesc pentru asta!”, a declarat Prigojin în mesajul difuzat de canalul Telegram „Grey Zone”, apropiat de Grupul Wagner.

Evgheni Prigojin susține că „Marșul Dreptății”, retragerea din Ucraina, cu trupele care s-au apropiat la 300 km de Moscova, a avut drept obiectiv „lupta împotriva trădătorilor” și „mobilizarea” societății.

„Cred că am realizat multe din toate aceste lucruri”, a comentat liderul Wagner.

Acum, Prigojin a revenit la sentimente mai bune. El susține că rușii vor obține foarte curând noi victorii importante.

„Veţi vedea în curând următoarele noastre victorii pe front. Vă mulţumesc, băieţi!”, concluzionează el, fără să ofere mai multe detalii.

Acesta este al doilea mesaj audio transmis de către Evgheni Prigojin, de la revolta eşuată a grupului Wagner, din 24 iunie şi de la plecarea sa anunţată în Belarus, teritoriul lacheului Aleksandr Lukașenko, omul de încredere al lui Vladimir Putin.

Preşedintele Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, Viaceslav Volodin, a declarat duminică că mulţi dintre mercenarii grupului Wagner vor continua să servească Rusia.

În acelaşi timp, duminică, Wagner a anunţat că „suspendă temporar” activitatea centrelor sale de recrutare pentru o perioadă de o lună din cauza „neparticipării temporare la campania militară (n.r. – din Ucraina) şi a relocării în Belarus”.

Șeful serviciilor de informații militare ucrainene (GUR), Kyrylo Boudanov, crede că soarta liderului revoltei a fost pecetluită: serviciile rusești plănuiesc să-l lichideze pe șeful grupului Wagner.

Citește și Singurul portavion rusesc este într-o stare de degradare atât de avansată încât nu se poate deplasa singur