PANICĂ: Un avion chinez, cu 220 de pasageri la bord, aproape de a fi lovit de obuze nord-coreene

Recente tiruri de artilerie ale armatei nord-coreene au pus în pericol un avion civil de pasageri chinez, care trecea prin spaţiul aerian vizat de aceste acţiuni neanunţate de autorităţile de la Phenian, informează agenţia sud-coreeană Yonhap. "Am contactat deja autorităţile din Coreea de Nord pentru a le transmite îngrijorarea noastră", a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze când a fost întrebat la o conferinţă de presă dacă ţara sa a transmis un protest oficial către Phenian.

07 mart. 2014, 12:50
PANICĂ: Un avion chinez, cu 220 de pasageri la bord, aproape de a fi lovit de obuze nord-coreene

După ce a lansat săptămâna trecută mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune înspre Marea Japoniei, armata nord-coreeană a recurs marţi la un baraj de artilerie cu obuze cu rază lungă de acţiune în aceeaşi zonă, într-o nouă demonstraţie de forţă împotriva Coreei de Sud, care desfăşoară în prezent manevre militare comune cu Statele Unite, scrie jurnalul.ro.

Citeşte şi Coreea de Nord înlocuieşte Iranul ca ţara cea mai puţin iubită de americani

Dar autorităţile de la Phenian nu le-au informat pe cele chineze despre tirul de artilerie, astfel că un avion al companiei China Southern Airlines, care decolase de la Tokyo şi avea 220 de pasageri la bord, nu a fost atenţiont să ocolească zona vizată de obuze.

Citeşte şi ONU va cere „pedepsirea crimelor regimului nord-coreean”

Conform unor surse sud-coreene, aceste obuze, ce pot ajunge la o altitudine de 20.000 de metri, ar fi putut să atingă avionul care se afla la 10.000 de metri şi a trecut prin zona tirului de artilerie la numai cinci minute după ce o salvă de obuze a căzut în apă