Avion cu ţigări de contrabandă care se îndrepta spre România, reţinut în Republica Moldova

Un avion cu ţigări de contrabandă care se îndrepta spre România a fost reţinut, marţi,de poliţiştii de frontieră din Republica Moldova. Trei persoane din Ucraina au fost reţinute.

14 sept. 2021, 10:20

Avion cu ţigări de contrabandă care se îndrepta spre România, reţinut în Republica Moldova. Aeronava decolase din Ucraina şi a fpst capturat în apropierea localităţii Hlinaia Mică, raionul Edineț, potrivit unui comunicat transmis de Poliţia de Frontieră din Republica Moldova.

Avion cu ţigări de contrabandă care se îndrepta spre România, reţinut în Republica Moldova

Citeşte şi „Narcos” de Bucovina! Patru ucraineni făceau contrabandă cu ţigări cu avionul între Cernăuţi şi România! Au fost aduşi la sol cu un MiG-29

„În baza unei informații operative privind survolarea ilegală a spațiului aerian ofițerii de investigații ai Poliției de Frontieră au acționat prompt în această dimineață reușind reținerea unui avion de model AN-2 în proximitatea localității Hlinaia Mică, raionul Edineț.

La fața locului se află conducerea instituției de frontieră care se implică și oferă tot suportul în măsurile de documentare a incidentului dat. Trei cetățeni ai Ucrainei sunt reținuți.

Din informațiile preliminare, avionul respectiv era utilizat pentru transportarea țigărilor de contrabandă. Acesta a decolat de pe teritoriul Ucrainei și avea ca destinație finală țara vecină România”, informează Poliţia de Frontieră din Republica Moldova pe Facebook.

Reamintim că în urmă cu peste o lună un avion similar observat de polițiștii de frontieră români a reușit să scape și să aterizeze în Ucraina. Sistemele de radar ale armatei și poliției române nu au reușit la acel moment să localizeze avionul de contrabandă.

Citeşte şi Porsche Cayenne cu număr de înmatriculare fals şi plin cu ţigări de contrabandă, depistat de poliţiştii de frontieră