AVION DOBORÂT UCRAINA. INTERVIU SFÂŞIETOR cu sora şi tatăl românului ucis în tragedie VIDEO

AVION DOBORÂT ÎN UCRAINA. Un român se afla în avionul Boeing 777 doborât, joi, de insurgenţii pro-ruşi în estul Ucrainei. Tragedia aviatică s-a soldat cu 298 de morţi. Sora victimei a oferit un interviu presei canadiene.

19 iul. 2014, 08:59
AVION DOBORÂT UCRAINA. INTERVIU SFÂŞIETOR cu sora şi tatăl românului ucis în tragedie VIDEO

A.A, românul mort în catastrofa aviatică din Ucraina este un student care se deplasa în Malaezia pentru a participa la conferinţa pe tema SIDA organizată de Naţiunile Unite. El călătorea împreună cu prietena sa de origine germană, studentă la aceeaşi facultate. Tânărul era plecat de multă vreme cu familia în Canada, dar a revenit în România pentru a studia la Cluj.

Citeşte şi Imaginile care fac înconjurul lumii după DOBORÂREA unui avion în Ucraina VIDEO

Nu vreau să cred că e adevărat. Vreau să cred că e un coșmar. Aștept să vină acasă. Era foarte fericit. Iubea viața și tot ce avea legătură cu ea. Voia să schimbe lumea, de aceea și-a dorit să devină medic. Îți aduci aminte ce ți-a spus ultima dată? Ai grijă, copile, te iubesc! Mi-a promis că va fi bine„, a declarat plângând Alexandra, sora românului care și-a pierdut viața în avionul doborât în Ucraina.

Sora studentului de 24 de ani le-a declarat jurnaliștilor canadieni că a vorbit cu el chiar înainte ca acesta să se îmbarce.

Era în aeroport, era așa încântat de călătorie, o plănuise de mult timp„, a mărturisit sora tânărului.

Mai mult, se pare că mama lui l-a implorat să-și amâne plecarea pentru a se putea recupera după o răceală puternică. Dar acesta a insistat că nu poate renunța la călătorie, fiindcă el și prietena lui, studentă la aceeași facultate, rezervaseră biletele de avion și camera de hotel.

Am aflat că avionul a fost doborât și știam că el se afla în acea aeronavă. Mai târziu am primit confirmarea„, a a adăugat S.A., tatăl care și-a descris fiul drept o persoană bună, căreia îi plăcea să cunoască alți oameni.

AVION DOBORÂT ÎN UCRAINA. „Familia acestuia a fost informată de autorităţile din ţara de domiciliu, iar autorităţile române au luat, de asemenea, legătura cu familia. Familia victimei a precizat că nu doreşte, sub nicio formă, să fie făcute publice niciun fel de date personale„, se arată în comunicatul MAE.

Citeşte şi AVION PRĂBUŞIT UCRAINA. Ultima poză înainte de moarte. Fotografia făcută de un pasager al zborului MH17

Iniţial, MAE anunţase că niciun român nu figura pe lista pasagerilor zborului MH 17.

Celula de criză de la nivelul Centralei MAE, împreună cu misiunile diplomatice la Haga, Kuala Lumpur şi Kiev rămân în legătură permanentă cu oficialităţile locale până la confirmarea listei finale a pasagerilor.

La Palatul Victoria, prim-ministrul Ponta a discutat pe marginea accidentului doborât cu membrii cabinetului cu responsabilităţi în domeniul securităţii naţionale şi al relaţiilor externe: ministrul Apărării Naţionale Mircea Duşa, ministrul de Externe Titus Corlăţean şi ministrul de Interne şi vicepremierul Gabriel Oprea.

AVION DOBORÂT ÎN UCRAINA. Vicepreşedintele departamentului european al companiei Malaysia Airlines a anunţat în noaptea de joi spre vineri că la bordul avionului prăbuşit în Ucraina se aflau 298 de persoane, dintre care 154 de olandezi.

Un avion de linie malaysian care decolase din Amsterdam şi se îndrepta spre Kuala Lumpur s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de separatiştii proruşi, provocând moartea a aproape 300 de persoane.

CITEŞTE ŞI: Avionul PRĂBUŞIT în Ucraina: Convorbirea care DOVEDEŞTE CĂ TERORIŞTII AU DOBORÂT aeronava