MAE: Niciun român nu se află pe lista pasagerilor avionului prăbuşit în Ucraina VIDEO

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că nu se confirmă prezenţa niciunui cetăţean de naţionalitate română pe lista pasagerilor aeronavei aparţinând companiei Malaysia Airlines, care s-a prăbuşit în estul Ucrainei.

18 iul. 2014, 05:20
MAE: Niciun român nu se află pe lista pasagerilor avionului prăbuşit în Ucraina VIDEO

Ministerul Afacerilor Externe al României informează că în urma verificărilor întreprinse de Celula de criză, de la momentul convocării acesteia la nivelul Centralei MAE şi până în acest moment, nu se confirmă prezenţa niciunui cetăţean de naţionalitate română pe lista pasagerilor aeronavei de linie „Boeing 777” aparţinând companiei „Malaysia Airlines” care efectua zborul MH17 pe ruta Amsterdam – Kuala Lumpur şi care s-a prăbuşit în estul Ucrainei„, potrivit unui comunicat de presă emis de MAE.

Celula de criză de la nivelul Centralei MAE, împreună cu misiunile diplomatice la Haga, Kuala Lumpur şi Kiev rămân în legătură permanentă cu oficialităţile locale până la confirmarea listei finale a pasagerilor.

Vicepreşedintele departamentului european al companiei Malaysia Airlines a anunţat în noaptea de joi spre vineri că la bordul avionului prăbuşit în Ucraina se aflau 298 de persoane, dintre care 154 de olandezi.

Un avion de linie malaysian care decolase din Amsterdam şi se îndrepta spre Kuala Lumpur s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de separatiştii proruşi, provocând moartea a aproape 300 de persoane.

CITEŞTE ŞI: Avionul PRĂBUŞIT în Ucraina: Convorbirea care DOVEDEŞTE CĂ TERORIŞTII AU DOBORÂT aeronava