Avion EgyptAir prăbuşit în Marea Mediterană. Cutiile negre nu au înregistrat tot ce s-a întâmplat la bord

Cele două cutii negre ale avionului EgyptAir prăbuşit în Marea Mediterana pe 19 mai nu au înregistrat ultimele minute de zbor, au constatat ei care se ocupă de ancheta privind tragedia aviatică soldată cu 66 de morţi.

RomaniaTV.net
12 iul. 2016, 15:46
Avion EgyptAir prăbuşit în Marea Mediterană. Cutiile negre nu au înregistrat tot ce s-a întâmplat la bord

Surse apropiate anchetei privind avionul companiei EgyptAir prăbuşit în Marea Mediterană pe 19 mai au dezvăluit că ancheta se complică şi misterul se adânceşte. Deşi cutiile negre ale aparatului de zbor, care ar fi trebuit să înregistreze tot ce s-a întâmplat la bord, au fost găsite în Mediterană, acestea nu au înregistrat absolut nimic în ultimele minute dinaintea prăbuşirii. Prin urmare, misterul prăbuşirii avionului ar putea să nu fie niciodată rezolvat.

Nici Cockpit Voice Recorder, nici Digital Flight Data Recorder nu au oferit detalii concludente despre posibilele cauze ale prăbuşirii. Cutiile au fost avariate în urma prăbuşirii şi a fost nevoie să fie reparate pentru recuperarea datelor, într-un laborator din Paris. Ultimele minute de înregistrare nu au putut, însă, să fie decodate.

Anchetatorii dispun de mesajele Acars, trimise automat al compania aeriană după ce la bord s-au semnalat o serie de anomalii, printre care începutul unui incendiu în cabina piloţilor. Aceştia nu au mai reuşit, însă, să transmită un mesaj SOS, iar avionul s-a prăbuşit în mare.

Potrivit anchetatorilor francezi şi egipteni, nu s-a mai întâmplat ca o cutie neagră care a rezistat unei prăbuşiri să nu conţină doar o parte dintre informaţii, însă o explicaţie ar putea fi că din cauza incendiului din cabină au fost afectate circuitele de alimentare le cutiilor negre.