Avion militar prăbuşit în centrul ţării. Ce s-a întâmplat cu pilotul

O aeronavă Tiger F-5 aparţinând forţelor aeriene elveţiene s-a prăbuşit, miercuri, 26 mai, lângă localitatea Melchsee-Frutt, din cantonul Obwalden din centrul Elveţiei, a anunţat Ministerul Apărării de la Berna, potrivit Reuters.

26 mai 2021, 16:31
Avion militar prăbuşit în centrul ţării. Ce s-a întâmplat cu pilotul
Sursa FOTO: swissinfo.ch

Avion prăbuşit. Pilotul a reuşit să se catapulteze şi a scăpat nevătămat, a anunţat Ministerul Apărării pe Twitter. Acesta se afla într-o călătorie de antrenament ca „partener de luptă” pentru alți doi luptători ai forțelor aeriene. Detaliile cauzei accidentului sunt încă necunoscute.

Deocamdată nu există indicii privind cauza prăbuşirii avionului, relatează Swissinfo.ch

Citeste si Telecabina prăbuşită în Italia avea frâna de urgenţă blocată. Mai multe persoane au fost arestate în dosar

Aeronava Tiger F-5, depăşită tehnic

Avionul era un model Northrop F-5 Tiger, unul dintre cele două tipuri de avioane de luptă operate în prezent de forțele aeriene elvețiene, împreună cu Boeing F/A-18.

Armata elveţiană are în dotare 26 de avioane F-5 Tiger. Achiziţionate în 1978, acestea sunt depăşite tehnic şi nu pot zbura decât în timpul zilei şi pe cer senin, servind doar pentru instrucţie.

În septembrie anul trecut, a fost aprobată acordarea a şase miliarde de franci (6,7 miliarde de dolari) forțelor aeriene elvețiene pentru a-și reînnoi flota până în 2030. Procesul de achiziții, care implică doi producători americani și doi europeni, este în curs de desfășurare. Modelul ales urmează să fie anunțat înainte de sfârșitul lunii viitoare.

Citeste si Iubita jurnalistului Roman Protasevici, prima filmare din detenţie. Rudele celor doi solicită ajutor internaţional pentru eliberarea lor

Avion prăbuşit într-un lac. Pilotul, singurul ocupant al aeronavei, a murit

Un incident asemănător a avut loc cu o zi înainte, în statul american Louisiana. Din nefericire, accidentul s-a soldat cu moartea pilotului american. Accidentul s-a produs duminică, 23 mai, la Cross Lake, în apropierea orașului Shrevport din Louisiana. Primele apeluri la numărul de urgență au fost făcute duminică după-amiază, înainte de ora 15, ora locală.

Mai multe persoane care au apelat numărul de urgenţă au subliniat prezența unei parașute înfășurate, deasupra apei. Scafandarii ajunşi la faţa locului au depistat epava avionului sub apă, în partea de sud a lacului. Corpul pilotului, care se afla încă înăuntrul avionului, a fost recuperat.