Avion militar, prăbuşit în timp ce se pregătea de aterizare în condiţii de ceaţă. Sunt cel puţin patru morţi

Un avion de transport militar Antonov-26 s-a prăbuşit sâmbătă în timp ce ateriza în condiţii de ceaţă în cel mai mare oraş din Kazahstan, Almatî, a anunţat aeroportul local.

13 mart. 2021, 16:15
Avion militar, prăbuşit în timp ce se pregătea de aterizare în condiţii de ceaţă. Sunt cel puţin patru morţi

Potrivit Ministerului pentru situaţii de urgenţă, preluat de Reuters, patru din cele şase persoane aflate la bordul acestui avion militar au murit, iar două au suferit răni şi au fost internate în spital.

Avionul venea din capitala Nur-Sultan. Comunicarea cu Antonov-26 a încetat în jurul orei locale 17:20 (13:20, ora României) „în timpul apropierii de aterizare”, a declarat aeroportul pe pagina sa de Facebook, adăugând că „aeronava s-a prăbuşit la capătul pistei”.

Citeşte şi Aterizarea unui avion Tarom cu turişti români, subiect de Breaking News în Kenya

Agenţia rusă de ştiri Interfax a transmis, citând o sursă, că respectivul avion militar aparţinea serviciului de grăniceri al Kazahstanului, care face parte din Comitetul de securitate naţională.

Citeşte şi Incident aerian la Cluj! Un avion a lovit un stol de păsări chiar înainte de aterizare

Nu mai departe de începutul acestei luni, un elicopter militar s-a prăbușit şi în sud-estul Turciei. Cel puțin nouă persoane care se aflau la bord au murit, iar patru au fost rănite, după cum relata în data de 4 martie Ministerul Apărării de la Ankara.