Avion prăbuşit, avea 157 pasageri la bord. Anunţul TRAGEDIEI a fost făcut de premier. UPDATE: Primele IMAGINI

Avionul companiei aeriene Ethiopian Airlines cu destinația Nairobi, Kenya, s-a prăbușit, duminică dimineața. Anunțul a fost făcut de premierul etiopian, Abiy Ahmed.

10 mart. 2019, 08:46

UPDATE: Cele 157 de persoane care se aflau la bordul avionului companiei Ethiopian Airlines care s-a prăbuşit, duminică dimineaţă, în Etiopia, au pierit în accident, a anunţat televiziunea de stat etiopiană, citând compania aeriană, potrivit AFP.


UPDATE: după 6 minute de la decolare avionul s-a prăbuşit, a declarat ministrul Transporturilor din Kenya.

„Nu ştim din ce ţări veneau, nici măcar dacă erau bărbaţi sau femei. Principala responsabilitate este a guvernului etopian, deoarece incidentul a avut loc în spaţiul lor aerian.”

Update: Sebastian Mikosz, Directorul executiv al companiei Kenya Airways, a transmis condoleanțe familiilor pasagerilor.

„Dorim să le transmitem condoleanțe familiilor care i-au pierdut pe cei dragi în zborul ET302. Prietenilor noștri de la Ethiopian Airways le transmitem că se pot baza pe susținerea noastră în acest moment dificil.”

Totodată, premierul etiopian a transmis „profunde regrete” celor care și-au pierdut rudele.

Update: Cei 149 de pasageri și cei 8 membri ai echipajului au murit, a anunțat un purtător de cuvânt al companiei aeriene pentru televiziunea de stat din Ethiopia, scrie BBC News.

La bord se aflau persoane cu 33 de naționalități diferite. MAE nu a publicat pe site și nici nu a informat dacă la bordul avionului se aflau cetățeni români.

UPDATE: Zborul ET 302 s-a prăbuşit în apropierea oraşului Bishoftu, la 62 de kilometri de capitala etiopiană Addis Ababa. Avionul era un Boeing 737-800 MAX.

„A fost confirmat faptul că s-a întâmplat la ora 8.44 dimineaţă„, a adăugat un purtător de cuvânt al companiei.

Un avion care efectua un zbor din Etiopia spre Nairobi, Kenya, s-a prăbușit. Nu mai puțin de 149 de pasageri și opt membri ai echipajului se aflau la bordul aeronavei.

Potrivit Daily Mail, un avion Boeing 737 aparținând unei companii din Etipoia, cu 149 de pasageri la bord, s-a prăbușit. Avionul efectua o cursă de la Addis Ababa, capitala Etiopiei, la Nairobi.

Premierul Abiy Ahmed a transmis, pe twitter, sincere condoleanțe familiilor victimelor. Deocamdată nu se cunosc cauzele prăbușirii aeronavei. Alte zboruri din Addis Ababa au fost fie întârziate, fie anulate, potrivit Express.co.uk.