Avion prăbuşit în apropiere de Reghin. Pilotul s-a catapultat şi a fost adus ulterior la Bucureşti

Un avion s-a prăbuşit marţi după-amiază în apropiere de Reghin, judeţul Mureş. Potrivit primelor informaţii, pilotul s-a cataputat. Salvatorii l-au găsit în apropiere de la Dedrad şi l-ai transportat la un spital din Târgu Mureş.

20 apr. 2021, 15:04
Avion prăbuşit în apropiere de Reghin. Pilotul s-a catapultat şi a fost adus ulterior la Bucureşti

Avion prăbuşit în Mureş. UPDATE:

Starea de sănătate a locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat din MIG, este stabilă, acesta urmând a fi transferat în cursul serii la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București cu o aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române.

„Starea de sănătate a locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat marți, 20 aprilie, este stabilă. Ofițerul este, în prezent, internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, unde a fost evaluat de o echipă medicală, care a constatat că viața sa nu este în pericol și a autorizat transferul pacientului, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București, pentru tratament de specialitate și recuperare. Transferul va fi realizat în cursul acestei seri, cu o aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române”, transmite MApN.

Un avion al Armatei Române de tip MIG 21, care decolase de pe aerodromul din Câmpia Turzii, s-a prăbuşit marţi în apropiere de Reghin. Accidentul aviatic a fost anunţat la numărul de urgenţă 112, iar în zonă a fost trimis un elicopter SMURD.

Din primele informaţii, înainte ca avionul să se prăbuşească, pilotul s-a catapultat. Ulterior, pilotul a fost găsit de salvatori, este rănit și a fost transportat la Spitalul Județean Mureș.

Citeşte şi: Avion prăbuşit în timpul unui zbor de antrenament. Pilotul nu a supravieţuit accidentului

Ministerul Apărării Naționale, precizări în urma incidentului aviatic

„O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, la în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită.

Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului”, a anunţat MApN într-un comunicat de presă.

Avionul aparţinea Bazei aeriene 71 din Câmpia Turzii – Cluj.

„Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului”, mai precizează reprezentanţii MApN.

Citeşte şi: Scene dramatice în județul Galați! Un polițist a fost găsit MORT în mașină