Avion prăbușit în Arizona, în timp ce ajuta la stingerea unui incendiu de vegetație. Doi pompieri au murit!

Un avion care era implicat într-o misiune menită ajute la stingerea incendiilor de vegetație din Arizona s-a prăbușit, anunță CNN.

11 iul. 2021, 17:46
Avion prăbușit în Arizona, în timp ce ajuta la stingerea unui incendiu de vegetație. Doi pompieri au murit!

Avion prăbușit în Arizona, în timp ce ajuta la stingerea unui incendiu de vegetație.  Incidentul a avut loc sâmbătă după-amiază. Avionul executa o misiune de recunoaștere, comandă și control vizând ceea ce localnicii și autoritățile numesc focul din Cedar Basin.

Avion prăbușit în Arizona, în timp ce ajuta la stingerea unui incendiu de vegetație. Doi pompieri au murit!

Autoritățile au confirmat moartea a doi pompieri în urma prăbușirii.

„Doi membri ai echipajului se aflau la bord și nu există supraviețuitori”, se spune într-o declarație oficială.

Numele victimelor nu au fost date imediat publicității, fiind prioritară anunțarea familiilor acestora.

O localnică, Michele Machholz, a declarat presei locale că a în timp ce urmărea evoluția incendiului, a remarcat pe cer ceva ce părea o pasăre de pradă. „Însă nu este un vultur, este un avion”, i-a spus femeia soțului ei, cu care vorbea chiar în acel moment la telefon.

„Venea spre pământ la un unghi abrupt, la care nu vezi în mod normal să zboare avioanele”, precizează ea.

Ea a văzut momentul în care aparatul s-a zdrobit de pământ.

„Țipam la telefon. O, Doamne. Tocmai s-a prăbușit. Nu-mi vine să cred”, a continuat ea, menționând că la locul prăbușirii s-a înălțat o coloană uriașă de fum negru.

Potrivi presei americane, la Cedar Basin, statul Arizona, se manifestă un incendiu de vegetație întins pe 300 de acri sau 1,2 milioane de metri pătrați, care s-a declanșat în urma furtunilor de vineri.

Zeci de pompieri intervin pentru a aduce flăcările sub contron, notează CNN.

De altfel, zilele trecute, un avion cu nouă persoane la bord s-a prăbuşit joi la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Orebro din Suedia, a transmis agenţia de ştiri TT News, citând surse oficiale, informează Reuters.

Este un avion cu paraşutişti care s-a prăbuşit după decolare’, a declarat Emil Gustavsson, şeful salvatorilor de la Centrul de coordonare a operaţiunilor de salvare.

‘Nu avem informaţii despre persoanele de la bord’, a adăugat el. Avionul s-a prăbuşit în apropierea aeroportului din Orebro.

Citește și: Accident terifiant la o competiţie off-road în Apuseni! Victimele sunt voluntari care au ajutat la găsirea avionului cu care s-a prăbuşit Adrian Iovan