AVION PRĂBUŞIT în Mali. IPOTEZĂ ŞOCANTĂ: Aeronava a fost LOVITĂ DE FULGER şi a luat foc în aer

AVION PRĂBUŞIT în Mali. Condiţiile meteo nefavorabile au fost identificate de specialişti drept "cea mai probabilă" cauză a tragediei aviatice din Mali, unde un avion al companiei Air Algerie s-a prăbuşit, în apropiere de graniţa cu Burkina Faso, la 50 de minute după decolarea de la Ouagadougou. Ipoteza este confirmată de declaraţii ale unor locuitori din zonă, care spun că au văzut cum avionul a fost lovit de fulger şi a luat foc, intrând apoi în picaj.

25 iul. 2014, 10:55

„Credem că acest avion s-a prăbuşit din motive legate de condiţiile meteo”, a declarat ministrul pentru postul de radio RTL. Iar această posibiltate este susţinută şi de faptul că echipajul ar fi cerut permisiunea să schimbe cursul din cauză că se apropiau de o furtună cu doar câteva minute înainte de a se pierde contactul radio.

Ulterior, mai mulţi ciobani din zona în care s-a prăbuşit aeronava au declarat că au văzut când avionul a fost lovit de fulger, iar apoi a luat foc şi s-a prăbuşit, scrie Daily Mail.

Epava avionului, care transporta 110 pasageri şi şase membri ai echipajului, a fost găsită în apropierea satului Boulikessi, de la frontiera dintre Mali şi Burkina Fasso.

Pe lista pasagerilor s-ar fi aflat, potrivit informaţiilor furnizate de Air Algerie, şi un român, însă ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a spus că mai are nevoie de confirmări în acest sens.

Prăbuşirea zborului AH5017 este a treia tragedie aviatică din ultima săptămână, după ce avionul malaezian MH17 a fost doborât de separatiştii pro-ruşi în estul Ucrainei, înregistrându-se 298 de morţi, iar un avion a aterizat forţat în Taiwan, incidentul soldându-se cu 48 de morţi.

Potrivit Air Algerie, avionul a decolat în noaptea de miercuri spre joi de la Ouagadougou, cu 110 pasageri şi şase membri ai echipajului, cu destinaţia Alger. Aeronava a dispărut de pe radare la 50 de minute de la decolare.

La bordul avionului se aflau 50 de francezi, 24 de cetăţeni din Burkina Faso, opt libanezi, şase algerieni, şase spanioli (membrii echipajului), cinci canadieni (dintre care patru membri ai aceleiaşi familii), patru germani, doi luxemburghezi şi câte un belgian, camerunez, egiptean, malian, nigerian, român, elveţian, ucrainean, plus alte trei persoane ale căror naţionalităţi sunt în curs de identificare.