Avion prăbuşit în mare. Primele imagini cu epava

Un avion grec de vânătoare de tip F-4 Phantom se prăbuşeşte în Marea Ionică. Corpul copilotului, locotenentul Marios-Michail Touroutsikas, de 29 de ani, găsit după şase ore.

31 ian. 2023, 06:22
Avion prăbuşit în mare. Primele imagini cu epava

Avion prăbuşit în Grecia. Un pilot al Forţelor Aeriene elene a murit luni, iar altul a fost dat dispărut după ce avionul de vânătoare de tip F-4 Phantom la bordul căruia se aflau s-a prăbuşit în Marea Ionică (vest), anunţă Statul Major al Forţelor Aeriene greceşti, relatează AFP.

Avion prăbuşit, niciun pasager nu a supravieţuit. Primele imagini de la locul tragediei

”Un avion cu două locuri (de tip) F-4 Phantom s-a prăbuşit în timpul unui zbor de antrenament al Forţelor Aeriene, la 25 de mile marine (46,3 kilometri) sud de Aeroportul Militar Andravida”, în vestul Greciei, ”cauzând moartea copilotului”, anunţă într-un comunicat Statul Major.

Premierul Kyriakos Mitsotakis s-a declarat ”consternat” şi a transmis ”sincere condoleanţe” familiei locotenentului Marios-Michail Touroutsikas, în vârstă de 29 de ani.

Elicoptere de salvare şi nave de patrulare ale Pazei de Coastă au fost trimise în căutarea pilotului.

Corpul copilotului a fost găsit la şase ore de la prăbuşirea avionului de vânătoare, potrivit unei surse de la Statul Major. Căutările continuau luni seara, în vederea găsirii pilotului.

Avion prăbuşit, la bord se aflau mulţi milionari. A fost găsită epava după ore de căutări
Avioanele de vânătoare de tip F-4 Phantom, de fabricaţie americană, sunt unele dintre cele mai vechi aeronave ale Forţelor Aeriene elene.

Grecia a cumpărat primele avioane de tip Phantom în 1974 şi lea- modernizat ultima oară în urmă cu 20 de ani.