Avion prăbuşit, niciun pasager nu a supravieţuit. Primele imagini de la locul tragediei

Doi militari morţi în Filipine în urma prăbuşirii unui avion de tip SF-260 într-un câmp de orez. Un avion de tip Cessna, cu şase persoane la bord, dat dispărut cu o zi mai înainte, căutat.

25 ian. 2023, 16:21

Avion prăbuşit în Filipine. O aeronavă militară de tip SIAI Marchetti SF-260 s-a prăbuşit într-un câmp de orez la Pilar, în apropiere de Manila (nord), iar pilotul şi alt aviator au murit, declară AFP şeful poliţiei provinciei Bataan, Romell Velasco.

”Este o adevărată epavă, aripile au fost separate”, declară el după ce s-a dus la locul accidentului. ”Nimeni nu putea supravieţui”, estimează el. Corpurile victimelor au fost recuperate, anunţă şeful poliţiei. O anchetă este în desfăşurare cu privire la originea ”incidentului”, a declarat presei o purtătoare de cuvânt a Forţelor Aeriene filipineze, Consuelo Castillo.

Avion prăbuşit în Rusia, primele imagini de la operaţiunea de căutare a epavei

În 2021, armata filipineză şi-a imobilizat temporar flota de elicoptere de tip Black Hawk, după prăbuşirea unei aeronave de tip S-70i în timpul unui zbor de antrenament nocturn, soldat cu moartea tuturor celor şase persoane de la bord.

Aviaţia Civilă filipineză a anunţat marţi că un avion de tip Cessna, la bordul căruia se aflau cinci pasageri şi un pilot, nu a mai ajuns să aterizeze pe o pistă izolată, în nordul ţării. Avionul ”dispărut” a decolat de pe aeroportul din Cauayan (nord), a anunţat un purtător de cuvânt al organismului de reglementare a sectorului, Eric Apolonio.

Căutările aeronavei au fost suspendate temporar, miercuri, din cauza unor condiţii meteorologice nefavorabile, a precizat el.

O nouă tragedie aeriană îndoliază întreaga ţară! Avion prăbușit pe plajă: nu există supraviețuitori