Avion prăbuşit în mare, un militar este căutat de salvatori

Echipe de salvatori căutau joi un militar american dispărut miercuri seara în accidentul unui avion de vânătoare în largul coastelor de sud-vest ale Japoniei, relatează AFP.

08 dec. 2016, 05:43
Avion prăbuşit în mare, un militar este căutat de salvatori

„Eforturile de căutare a pilotului, care s-a catapultat dintr-un F/A-18 al Marinei pe 7 decembrie, s-au întins pe o rază mai amplă și mobilizează mai multe mijloace de salvare pe măsura venirii zorilor”, a declarat joi dimineața corpul marinei americane, într-un comunicat, potrivit Agerpres.

„Eforturile bilaterale de căutare și salvare au continuat toată noaptea și armata americană a lucrat în strânsă colaborare” cu forțele de autoapărare japoneze, adaugă comunicatul, care precizează că Japonia a deplasat patru nave și opt avioane.

Un alt avion de vânătoare participa la aceeași misiune ca aparatul căzut la circa 90 de kilometri în largul prefecturii Kochi, a indicat ministerul japonez al Apărării.

Avionul accidentat făcea parte din cele staționate la baza aeriană Iwakuni, una din cele mai mari din Japonia, țară unde sunt detașați în total în jur de 47.000 soldați americani. Secretarul american al Apărării, Ashton Carter, se află în vizită în arhipelag în cadrul ultimului său turneu în Asia.