Avion prăbuşit în Rusia, primele imagini de la operaţiunea de căutare a epavei

Un avion s-a prabuşit în nordul Rusiei din cauza gerului. Două persoane au murit, dar aeronava avea 12 pasageri la bord, care nu se ştie dacă vor putea fi salvaţi.

09 ian. 2023, 18:21
Avion prăbuşit în Rusia, primele imagini de la operaţiunea de căutare a epavei

Avion prăbuşit în Rusia. Aeronava de tip An-2 avea la bord doi membri ai echipajului și 10 pasageri când s-a prăbușit, la aproximativ 10 kilometri de satul Karataika, din regiunea autonomă Nenets, au transmis autoritățile.

O nouă tragedie aeriană îndoliază întreaga ţară! Avion prăbușit pe plajă: nu există supraviețuitori

„Potrivit apelului telefonic al unui pasager, două persoane au murit. O echipă de la sol se deplasează la fața locului cu snowmobile, dar și un elicopter”, se adaugă în comunicatul transmis de Reuters.

Avion prăbuşit în Rusia, primele imagini de la operaţiunea de slavare:

„Potrivit apelului telefonic al unui pasager, două persoane au murit. O echipă de la sol se deplasează la fața locului cu snowmobile și cu un elicopter”, se adaugă în comunicat.

Avion prăbuşit într-o zonă locuită. Din păcate, nu există supravieţuitori. Primele imagini de la la locul tragediei VIDEO

Aparatul a efectuat o aterizare forțată la aproximativ 10 kilometri de Karataika, în regiunea autonomă Nenets.

Începând cu 20 iunie 2022, Forțele Aerospațiale Ruse au folosit probabil avionul de luptă multirol de generația a cincea Su-57 (codificat de NATO sub numele de Felon) pentru a efectua misiuni împotriva Ucrainei.

Este cel mai avansat avion de luptă supersonic de generația a cincea din Rusia, care utilizează tehnologie stealth și avionică avansată, notează autorii raportului.

Avion prăbuşit şi pe plaja din Santa Monica, California

Un fost primar din santa Monica a murit şi încă o persoană a fost rănită după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit de-a lungul ţărmului de pe plaja Santa Monica, California, potrivit ABC News.

Pompierii au scos două persoane din avion, care au fost transportate la spital. Acestea au fost rănite după ce avionul de mici dimensiuni s-a răsturnat şi s-a prăbuşit pe plaja Santa Monica, un loc extrem de cunoscut din regiunea Los Angeles, unde petrec timp atât turiştii internaţionali, cât şi localnici.

S-a întâmplat imediat după ora 15.00, în apropiere de Donald Douglas Loop. Potrivit Administraţiei Federale a Aviaţiei, pilotul a efectuat aterizarea de urgenţă după ce a raportat probleme la motor. Agenţia a precizat că avionul tocmai plecase de pe aeroportul din Santa Monica spre Malibu

Salvamarii din Los Angeles County au declarat că două persoane au fost scoase şi au suferit răni.

Autorităţile au declarat ulterior că un fost primar din Santa Monica, California, a murit în accidentul aerian. Rex Minter era pasager în avionul monomotor Cessna care a decolat de pe aeroportul Santa Monica joi, în jurul orei 15.00, în drum spre Malibu. Pilotul a fost transportat la spital.

Primăria din Santa Monica şi actualul primar Gleam Davis au confirmat decesul lui Minter. Minter a fost ales în consiliul municipal din Santa Monica în 1955 şi a fost primar între 1963 şi 1967, fiind ulterior procuror al oraşului Arcadia şi judecător la Curtea Superioară a comitatului Los Angeles, se arată într-o declaraţie pe site-ul oraşului. Actualul primar, Gleam Davis, a declarat într-un tweet că a transmis condoleanţe din partea oraşului familiei lui Minter.

Potrivit unei înregistrări de zbor, pilotul a raportat probleme la motor şi a încercat să se întoarcă la aeroport, dar apoi a decis să aterizeze de urgenţă, a relatat KCBS-TV. Într-o înregistrare difuzată de KTTV-TV, controlul traficului aerian îl avertizează pe pilot că „aterizarea pe plajă va fi pe propriul risc”.

„Aş fi vrut să am altă opţiune”, ar fi răspuns pilotul.

Înregistrarea video a arătat cum avionul coboară pentru o aterizare pe plajă, dar loveşte apa la ţărm şi se răstoarnă la sud de Santa Monica Pier.