Avion prăbuşit în Ucraina. Au loc bombardamente intense în regiunile eliberate de sub dominaţia rusă

De la începutul războiului, ucrainenii au doborât 250 de avioane ruseşti şi 216 elicoptere - potrivit datelor furnizate de Kiev în dimineaţa de 16 septembrie. 

16 sept. 2022, 15:17
Avion prăbuşit în Ucraina. Au loc bombardamente intense în regiunile eliberate de sub dominaţia rusă

Avion prăbuşit în Ucraina. Şeful Administrației Militare Regionale Harkov, Oleh Sinehubov, a declarat că, în cursul zilei de joi, invadatorii ruși au bombardat raioanele eliberate recent de sub ocupaţie de către Forţele Armate ale Ucrainei, transmite Rador.

Forţele Aeriene ale Ucrainei au raportat, vineri, că un avion rusesc de atac Su-25 a fost doborât în regiunea Herson. „Pe 16 septembrie, în jurul orei 08:30, o unitate a brigăzii odesite de rachete antiaeriene din cadrul Comandamentului Aerien ‘Sud’ a distrus încă o aeronavă de atac rusească Su-25, deasupra Hersonului” – se precizează în raportul armatei, potrivit agenției Rador, care citează agenția RBC.

VIDEO Contraofensivă a Ucrainei la Herson, momentul în care rachetele lui Zelenski lovesc centrul de comandă al ruşilor

De la începutul războiului, ucrainenii au doborât 250 de avioane ruseşti şi 216 elicoptere – potrivit datelor furnizate de Kiev în dimineaţa de 16 septembrie. Potrivit guvernatorului, armata rusă a terorizat populaţia din raioanele Harkov, Kupiansk și Izium. În urma atacurilor, au fost distruse locuințe și au fost înregistrate victime. 10 persoane au fost rănite în raionul Kupiansk. Printre aceștia se numără și doi copii de 12 și 13 ani.

În raionul Izium, a fost rănită o femeie, iar o altă femeie a fost rănită în raionul Harkiv. Anterior, o serie de explozii a fost semnalată, vineri dimineaţă, în Herson, oraş ucrainean ocupat temporar de trupele ruse. Clădirea administrației civil-militare pro-ruse a regiunii Herson a fost lovită.

Război în Ucraina. Trupele lui Zelenski au trecut graniţa, bombardamente intense pe teritoriul Rusiei
Ministrul regional al Sănătății, Vadim Ilmiev, a declarat pentru Interfax că la fața locului se află ambulanțe, iar centrul orașului a fost izolat.

Judecând după fotografiile și înregistrările video ale martorilor oculari postate pe rețelele de socializare, există morți și răniți în urma loviturii, clădirea administrativă a fost parțial distrusă.