AVION PRĂBUŞIT în UCRAINA. Traian Băsescu este „consternat” şi cere participarea experţilor UE la anchetă

Preşedintele Traian Băsescu este "consternat" de tragicul eveniment petrecut, joi, în spaţiul aerian al Ucrainei şi cere clarificarea imediată a condiţiilor în care s-a petrecut accidentul aviatic, solicitând ca experţi UE să participe la anchetă alături de autorităţile ucrainene.

17 iul. 2014, 19:27
AVION PRĂBUŞIT în UCRAINA. Traian Băsescu este „consternat” şi cere participarea experţilor UE la anchetă

„Președintele României, domnul Traian Băsescu, este consternat de tragicul eveniment petrecut joi, 17 iulie a.c., în spațiul aerian al Ucrainei în care a fost implicată o aeronavă Malaysia Airlines cu 295 de persoane la bord. Domnul președinte Traian Băsescu cere clarificarea imediată a condițiilor în care s-a petrecut tragicul accident și solicită ca experți ai Uniunii Europene să participe la anchetă alături de autoritățile ucrainene”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

CITEŞTE ŞI Avionul Boeing 777 PRĂBUŞIT în Ucraina: Un martor a surprins momentul impactului cu solul VIDEO

Un avion Boeing 777, al companiilor aeriene din Malaysia, s-a prăbușit, joi, în regiunea Donbas din Ucraina, unde se duc lupte între separatişti şi armata ucraineană.

La bord se aflau 280 de pasageri şi 15 membri ai echipajului. Avionul se deplasa pe ruta Amsterdam – Kuala Lumpur. Potrivit unei surse citate de Interfax, avionul ar fi fost doborât la o altitudine de 10 km, deşi informaţia nu e confirmată. Nu există niciun supravieţuitor.

CITEŞTE ŞI Boeing 777, PRĂBUŞIT în Ucraina, la graniţa cu Rusia. Cele 295 de persoane de la bord au murit