Incident aviatic grav în România: Avion prăbuşit la Tuzla. Copilotul a decedat, pilotul este în stare foarte gravă FOTO

Un avion civil, cu doi pasageri, s-a prăbuşit la Tuzla, încercând să aterizeze forţat. Echipaje ale ISU Constanţa au intervenit la locul evenimentului.

RomaniaTV.net
21 feb. 2019, 14:06

UPDATE: Compania care deţinea avionul prăbuşit şi care organizează cursuri de pilotaj la Tuzla, Regional Air Services, a transmis, joi seară, un comunicat de presă, prin care anunţă că aeronava respectivă efectua un zbor de instruire.

„Azi, 21 februarie 2019, la ora 16:03 a avut loc un accident aviatic pe aeroportul din Tuzla, în care a fost implicată o aeronavă de tip Diamond 42, având la bord doi piloţi. Aeronava efectua un zbor de instruire. În acest moment nu se pot divulga numele persoanelor implicate in accident. Vom reveni cu informaţii în legătură cu starea acestora. S-au luat toate măsurile impuse de planul de răspuns la situaţii de urgenţă pentru accidente aeronautice. În prezent, incidentul este investigat de autorităţile cu competenţe specifice”, a transmis Regional Air Services.

Conform Serviciului de Ambulanţă, instructorul de zbor a suferit un traumatism cranian, un traumatism abdominal şi fracturi de membre. El are 54 de ani şi a fost internat în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

UPDAPTE: COPILOTUL (elev şcoală de pilotaj) A FOST DECLARAT DECEDAT. Pilotul instructor are mai multe traumatisme şi urmează să intre în operaţie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

UPDATE – O victima este incarcerata si inconstienta; o persoana a fost extrasa, este constienta si cooperanta, fiind transportată la spital. Fortele de interventie impreuna cu echipajele medicale actioneaza pentru extragerea persoanei incarcerate.

Din primele informații se pare că în aronava se aflau un instructor de zbor și un elev care efectua cursuri.

Un avion s-a prăbuşit la Tuzla, încercând să aterizeze forţat. Din primele informaţii, în jurul orei 16.00, in zona aerodromului Tuzla o aeronava de mici dimensiuni s-a prăbuşit. În aparatul de zbor se aflau doua persoane, ambele incarcerate. Una se află în stop cardio-respirator.

Au fost alertate la fata locului o autospeciala de stingere, doua echipaje SMURD, un echipaj SAJ si elicopterul SMURD

Incidente aviatice în România:

Cel mai grav accident de acest gen a avut loc la 22 februarie 1996, soldat cu nouă morţi. Un avion AN-24, aparţinând Autorităţii Aeronautice Civile Române, aflat în zbor tehnic, s-a prăbuşit la 15 km Nord-Est de Aeroportul Baia Mare. Cei şase ocupanţi, trei membri ai echipajului şi trei tehnicieni, au decedat. De asemenea, impactul cu solul a provocat accidentarea mortală a trei lucrători ai unei cariere de piatră.

* * *
2018

7 noiembrie – Un accident aviatic în care a fost implicat un aparat de zbor de mici dimensiuni a avut loc pe un câmp de lângă localitatea argeşeană Topoloveni. Pilotul rănit a fost transportat la spital, el fiind în stare de conştienţă.
4 august – Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit în aer în timpul unor zboruri de antrenament efectuate deasupra localităţii Frătăuţii Vechi din judeţul Suceava, incident în urma căruia unul dintre piloţi a decedat. După ciocnire, ambele aparate de zbor s-au prăbuşit în afara pistei, piloţii rămânând blocaţi în interior.

2017

21 octombrie – Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat pe un câmp din judeţul Alba, în zona localităţii Vinţu de Jos, incident în urma căruia pilotul un om de afaceri din Alba Iulia a murit.
19 octombrie – Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în zona localităţii Tătăruşi din judeţul Iaşi. În avion se aflau două persoane; în urma impactului, pilotul aparatului a decedat iar cea de-a doua persoană a suferit multiple contuzii.

2016

2 iulie – Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit între localităţile braşovene Şinca şi Perşani. Avionul, de tip TECNAM BT-2004, înmatriculat şi fabricat în Italia, efectua un zbor de agrement, a pierdut brusc din înălţime şi, la impactul cu solul, a luat foc. Două persoane au murit.
1 iulie – Un avion de agrement s-a prăbuşit în apropierea municipiului Sibiu, aproape de oraşul Cisnădie, în zona aerodromului Măgura. Patru persoane aflate în aeronavă, trei bărbaţi şi o femeie, au fost rănite uşor.
28 mai – Pilotul unui motodeltaplan participant la mitingul aviatic din Vădeni, judeţul Brăila, a ratat aterizarea şi s-a lovit de asfalt. În urma accidentului, pilotul a suferit un traumatism cranian şi şi-a fracturat mai multe coaste.

2015

15 noiembrie – Un avion de agrement de mici dimensiuni s-a prăbuşit pe un câmp din localitatea Nucet, în judeţul Dâmboviţa. Bărbatul, care decolase de lângă Bucureşti, a făcut câteva tururi în aer, iar când a vrut să revină pe pistă, la manevra de întoarcere, o aripă a atins solul şi s-a rupt. După prăbuşire, pilotul a fost preluat imediat de o ambulanţă şi dus la spital.
6 august – Un planor care a decolat din zona Aerodromului Ghimbav nu a mai revenit la bază. La bordul aparatului de zbor, care executa un zbor privat în zona Postăvarul, se afla o singură persoană – Mircea Crăciun, considerat cel mai bun pilot de distanţă din România. La 21 noiembrie 2015, planorul a fost găsit în zona Muchia Cheii, situată între Cabana Postăvaru şi oraşul Râşnov. La faţa locului au fost descoperite rămăşiţe umane la bordul epavei.
1 august – Un avion utilitar de tip ANTONOV 2 care împrăştia ierbicid s-a prăbuşit într-o orezărie din apropierea comunei brăilene Stăncuţa, accidentul soldându-se cu decesul pilotului şi rănirea mecanicului de zbor.