Avion prăbuşit, niciun supravieţuitor. Cauza care a dus la catastrofă

Biroul pentru Accidente Aviatice Civile a comunicat că sistemul de mesaje automate ACARS al avionului a anunţat existenţa fumului la bord.

RomaniaTV.net
07 iul. 2018, 09:15
Avion prăbuşit, niciun supravieţuitor. Cauza care a dus la catastrofă

Un incendiu care s-a declanşat în carlingă a fost cauza prăbuşirii zborului EgyptAir MS804 în 2016, accident soldat cu 66 de morţi, au anunţat investigatorii francezi, contrazicând astfel autorităţile egiptene care au declarat că au găsit urme de explozibil, scrie The Guardian, preluat de News.ro.

Biroul pentru Accidente Aviatice Civile al Franţei (BEA) a comunicat că informaţia acumulată de la aparatele de înregistrare de la bord sugerează că „un incendiu s-a declanşat în carlinga în timp ce avionul se afla la o altitudine de croazieră iar focul s-a răspândit rapid, cauzând pierderea controlului asupra aeronavei”.

Aeronava Airbus A320 zbura de la Paris la Cairo pe 19 mai 2016 atunci când s-a prăbuşit în Marea Mediterană, ucigând 66 de persoane, printre care 40 de egipteni şi 15 francezi.

Autorităţile egiptene au sugerat că avionul a fost bombardat, susţinând că au fost găsite urme de explozibil pe rămăşiţele victimelor.

BEA a comunicat că echipajul poate fi auzit vorbind despre un incendiu în carlinga şi că sistemul de mesaje automate ACARS al avionului a anunţat existenţa fumului la bord.

BEA a anunţat că aşteaptă ca Egiptul să publice raportul final privind prăbuşirea pentru a înţelege cum cele două ţări au ajuns la concluzii diferite.