AVION PRĂBUŞIT UCRAINA. Ambasadorul Ucrainei în România: Avionul a fost doborât de TERORIŞTI cu ARME RUSEŞTI

AVION DOBORÂT ÎN UCRAINA. Ambasadorul Ucrainei în România, Teofil Bauer, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că autorităţile ucrainene au toate motivele să creadă că este vorba de doborârea intenţionată cu folosirea unui complex antiaerian. O aeronavă care aparţinea companiei aeriene Malaysia Airlines, cu 295 de persoane la bord, s-a prăbuşit pe teritoriul Ucrainei, în zona oraşului separatist prorus Doneţk. Toţi pasagerii au murit.

18 iul. 2014, 09:11
AVION PRĂBUŞIT UCRAINA. Ambasadorul Ucrainei în România: Avionul a fost doborât de TERORIŞTI cu ARME RUSEŞTI

AVION DOBORÂT ÎN UCRAINA. Teofil Bauer a declarat că preşedintele Ucrainei a iniţiat realizarea unei comisii pentru efectuarea unei anchete a actului terorist.

„În jurul orei 16.20, avionul a dispărut de pe ecranele radarelor. Avionul a căzut în regiunea Doneţk, în apropiere de graniţa cu Rusia. Locul prăbuşirii se află în zona sub controlul operaţional al grupurilor teroriste susţinute de Rusia. Guvernul Ucrainei ia toate măsurile pentru a negocia cu grupurile armate ilegale pentru a obţine acces deplin la locul accidentului„, a spus diplomatul.

Ambasadorul a precizat că acesta este al treilea avion doborât în ultimele 3 zile pe teritoriul Ucrainei, după cele prăbuşite pe 14 şi 16 iulie.

Avionul PRĂBUŞIT în Ucraina: Convorbirea care DOVEDEŞTE CĂ TERORIŞTII AU DOBORÂT aeronava VIDEO

AVION DOBORÂT ÎN UCRAINA. „Avem toate motivele să credem că în acest caz este vorba de doborârea intenţionată cu folosirea unui complex antiaerian. Pe parcursul operaţiunii antiteroriste, instalaţiile antiaeriene ale Ucrainei nu au fost folosite. Deja am publicat dovezi incontestabile că avionul a fost doborât de teroriştii proruşi, cu armele Rusiei. Acest caz a dovedit că instabilitatea susţinută de către Kremlin e un terorism de stat şi o ameninţare directă la adresa păcii şi securităţii internaţionale”, a spus Teofil Bauer.

AVION PRĂBUŞIT UCRAINA. Cum arată ARMA cu care a fost doborât avionul malaezian FOTO şi VIDEO

Ambasadorul Ucrainei a menţionat că există dovezi că „racheta a fost lansată de pe teritoriul controlat de grupurile separatiste”. Întrebat care este originea bateriilor antirachetă care ar fi fost folosite în acest caz, Bauer a spus că nu poate preciza „originea acestui armament”.

Catastrofa de ieri este continuarea acelor accidente şi dezastre de pânăa acum. Dacă nu ar fi ajutor din exterior pentru aceste grupuri ilegale teroriste, ajutor militar cu armament, cu bani, atunci acest conflict s-ar fi terminat„, a arătat Teofil Bauer.

Un avion de pasageri Boeing 777, zborul MH17, aparţinând companiei Malaysian Airlines, s-a prăbuşit la graniţa Rusiei cu Ucraina. 298 de oameni au murit în urma accidentului. Avionul s-a prăbuşit în apropiere de oraşul Doneţk şi efectua o cursă Amsterdam – Kuala Lumpur.âPotrivit ultimelor date furnizate de Malaysia Airlines vineri dimineaţă, avionul transporta 154 de olandezi, 43 de malaezieni (dintre care 15 membri ai echipajului), 27 australieni, 12 indonezieni, 9 britanici, 4 germani, 5 belgieni, 3 filipinezi şi un canadian.