Autorităţile s-au răzgândit. Avioanele de la Cluj cu români care merg la muncă în Germania vor decola vineri

Scandal pe aeroportul din Cluj-Napoca! Şase avioane care urmau să transporte muncitori români în Germania au fost oprite la sol, vineri dimineaţă, pe aeroportul din Cluj în lipsa autorizației de zbor din partea Ministerului Transporturilor. Iniţial, autorităţile de la Cluj au anunţat că zborurile vor fi anulate. Ulterior, s-a revenit asupra decizie şi prefectul de Cluj a anunţat că avioanele care urmează să transporte muncitori români spre Baden-Baden şi Dusseldorf vor decola. 

RomaniaTV.net
10 apr. 2020, 06:48
Autorităţile s-au răzgândit. Avioanele de la Cluj cu români care merg la muncă în Germania vor decola vineri

Toate cursele aeriene charter, programate să decoleze astăzi de pe Aeroportul din Cluj-Napoca spre Germania, oprite la sol vineri pentru că nu exista autorizație de zbor din partea Ministerului Transporturilor, vor decola totuşi vineri, a anunţat prefectul de Cluj, Mircea Abrudean.

Ştirea iniţială:

„Şase zboruri programate spre Germania sunt suspendate. Ministerul Transporturilor lucrează să aprobe niște norme pentru transportul aerian și pentru transportatorii care aduc pasageri. Azi o să fie aprobate și după o să se reia zborurile”, a declarat directorul Aeroportului din Cluj Napoca, David Ciceo, la România TV

Sute de români care urmau să plece la muncă în Germania sunt blocați pe aeroport și așteaptă decizia Ministerului Transportului.

”A fost o lipsă de comunicare, dinspre aeroport către autorități. Din momentul în care am fost informați am început să luăm măsuri. Astăzi am știut despre aceste curse și am acționat. Aseară erau trei curse programate, iar în dimineața asta au apărut încă trei” , a declarat prefectul județului Cluj.

”În acest moment persoanele se află în așteptare. Cursele trebuie autorizate de Ministerul Transporturilor, prin urmare cei care se află în aeroport rămân aici”, a adăugat acesta.

Scene uluitoare pe aeroportul din Cluj. Mii de români pleacă să muncească în Germania

Aproape 2.000 de oameni veniţi din mai multe judeţe din Transilvania şi Moldova au aglomerat joi parcarea din faţa aeroportului din Cluj. Aceştia au aşteptat pentru a pleca să lucreze în agricultură în Germania.

Premierul Ludovic Orban spune că este convins că directorul Aeroportului Cluj va fi demis de Consiliul Judeţean după incidentul de joi, când peste o mie de români care pleacă la muncă în Germania s-au înghesuit acolo. Orban menţionează că directorul aeroportului a fost demis anterior, dar a câştigat în instanţă repunerea sa pe funcţie.