Avionul dispărut: O femeie cu o identitate „falsă” l-a sunat pe căpitan cu puţin timp înainte de zbor

Căpitanul zborului Malaysia Airlines MH370, dispărut acum două săptămâni, a primit un apel de două minute la scurt timp înainte de decolare, de la o femeie misterioasă, care a folosit un număr de telefon mobil obţinut cu o identitate falsă. A fost unul dintre ultimele apeluri efectuate pe telefonul mobil al Captanului Zaharie Ahmad Shah, cu câteva ore înainte ca avionul Boeing 777 să plece spre Kuala Lumpur, cu 16 zile în urmă.

RomaniaTV.net
23 mart. 2014, 16:35
Avionul dispărut: O femeie cu o identitate „falsă” l-a sunat pe căpitan cu puţin timp înainte de zbor

Comandantul zborului MH370, Zaharie Ahmad Shah, a primit un apel de două minute cu câteva ore înainte de decolare. Femeia care l-a apelat a folosit un act de identitate fals pentru a cumpăra cartela. A fost unul dintre ultimele apeluri de pe telefonul mobil al comandatului zborului Malaysia Airlines.

Anchetatorii cred ca acesta este un element semnificativ, deoarece oricine cumpără o cartelă prepay în Malaezia trebuie să completeze un formular în care să treacă cartea de identitate sau numărul de pașaport.

Această măsură anti-terorism a fost introdusă în urma incidentelor de pe 11 septembrie.

Citeşte şi Avionul malaezian dispărut: De ce pasagerii nu au folosit telefoanele mobile

În acest caz, poliția a urmărit numărul de la un magazin care vinde cartele SIM în Kuala Lumpur. Ei au descoperit că SIM-ul a fost cumpărat „de curând”, de către cineva care a dat numele unei femei – dar care a folosit, de fapt, o identitate falsă.

Descoperirea ridică temeri cu privire la o posibilă legătură între căpitanul Zaharie și grupurile teroriste ai căror membri folosesc în mod obișnuit cartele SIM nedetectabile.

Oricine altcineva care a vorbit cu pilotul de pe telefonul său în orele înainte de decolarea zborului a fost deja intervievat.

Între cele 239 de persoane aflate la bordul zborului MH370, al companiei Malaysia Airlines, care efectua cursa Kuala Lumpur-Beijing, se aflau 153 de cetățeni chinezi și șase cetățeni australieni. Avionul a dispărut la 8 martie de pe ecranele radarelor civile la o oră de la decolarea din Kuala Lumpur și este de negăsit de atunci. 

Citeşte şi Ce s-a întâmplat de fapt cu avionul dispărut lângă Malaysia. Teoria „aeronavei din umbră”