AVIONUL PRĂBUŞIT în FRANŢA. Copilotul Abdreas Lubitz fusese consultat de 41 de medici în ultimii 5 ani

Copilotul Andreas Lubitz, care s-a sinucis prăbuşind o cursă aeriană a Germanwings în Alpii francezi, fusese să îşi facă controale medicale la nu mai puţin de 41 de medici specialişti, s-a aflat acum din registre medicale studiate de către anchetatori.

RomaniaTV.net
11 iun. 2015, 20:50
AVIONUL PRĂBUŞIT în FRANŢA. Copilotul Abdreas Lubitz fusese consultat de 41 de medici în ultimii 5 ani

Cu o lună înainte de catastrofă, Andreas Lubitz consultase şapte medici. La controalele medicale făcute de medicii solicitaţi de compania aviatică, niciun specialist nu a depistat problemele psihice de care tânărul suferea, scrie presa franceză.

Cursa companiei Germanwing în care se aflau 150 de persoane, între care foarte mulţi elevi de liceu care veneau dintr-o tabără din Spania, s-a prăbuşit în data de 24 martie, în Alpii francezi, din cauza gestului sinucigaş al copilotului. Acesta a proiectat avionul în stâncă, după ce a blocat uşa cabinei piloţilor, pentru ca acolo să nu mai poată intra pilotul principal, care se dusese la toaletă.

În urma acestei tragedii nu a existat niciun supravieţuitor. 150 de persoane şi-au pierdut viaţa, 72 fiind cetăţeni germani, iar 50, cetăţeni spanioli, iar ceilalţi, de alte naţionalităţi.