Avionul sirian interceptat la Ankara transporta muniţii pentru Damasc

Avionul de linie sirian, care efectua o cursă Moscova-Damasc şi care a fost interceptat miercuri seara în spaţiul aerian turc, transporta "muniţii" şi material militar cu destinaţia Damasc, a afirmat joi premierul turc, Recep Tayyip Erdogan.

RomaniaTV.net
11 oct. 2012, 18:54
Avionul sirian interceptat la Ankara transporta muniţii pentru Damasc

În timpul unui discurs televizat, Erdogan a declarat că încărcătura acestui Airbus conţinea „echipamente şi muniţii destinate Ministerului sirian al Apărării” provenind de la un fabricant rus de material militar.

  Şeful Guvernului de la Ankara nu a precizat numele furnizorului rus, dar a indicat că ar fi vorba de echivalentul rus al unui fabricant turc care furnizează cea mai mare parte a echipamentului armatei Turciei.

 Erdogan nu a precizat de unde provine informaţia în baza căreia autorităţile turce au interceptat avionul companiei Syrian Air şi l-au obligat să aterizeze pe aeroportul din Ankara.

Materialul confiscat cu ocazia escalei forţate era în continuare examinat meticulos joi de către autorităţile turce competente, a anunţat Erdogan.

În urma acestui incident, Ministerul rus de Externe a anunţat joi că a solicitat Turciei explicaţii privind interceptarea avionului sirian şi a acuzat Ankara că a „pus în pericol pasagerii” ruşi. Autorităţile ruse au negat prezenţa unor arme la bord.

La rândul său, Damascul a apreciat că incidentul a fost „un semn suplimentar al politicii ostile duse de către Guvernul” turc la adresa sa.