Avocat în dosarul Apostu: Dintr-o interceptare lipseşte numele lui Emil Boc

Instanţa supremă a finalizat dezbaterea contestaţiilor făcute de primarul Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi omul de afaceri Călin Stoia, împotriva deciziei Curţii de Apel Cluj privind arestarea lor preventivă, unul din avocaţi susţinând că dintr-o interceptare lipseşte un pasaj cu numele lui Emil Boc.

RomaniaTV.net
21 nov. 2011, 16:19
Avocat în dosarul Apostu: Dintr-o interceptare lipseşte numele lui Emil Boc

Instanţa supremă a luat în discuţie, luni, contestaţiile făcute de cei doi împotriva deciziei Curţii de Apel Cluj, prin care pe numele lor s-au emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Pe parcursul dezbaterilor de luni de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unul dintre avocaţii omului de afaceri Călin Stoia le-a spus judecătorilor că instanţa clujeană care a decis emiterea de mandate de arestare preventivă pe numele clientului său şi pe cel al primarului Sorin Apostu nu ar fi redat integral transcriptul unei interceptări dintre omul de afaceri Călin Stoia şi numitul „Bujor” în care s-a pomenit numele lui Emil Boc.

Avocatul a citit pasajul din interceptare care nu s-ar regăsi în transcrierea indicată: „Eu personal …. nu mă bat pe burtă cu Emil Boc şi chiar dacă îl ştiu de când era primar nu m-am dus niciodată să-i cer «mai, ajută şi tu un prieten»”.

Avocatul a arătat că în opinia sa, acest pasaj ar da „greutate” acuzaţiilor aduse celor doi arătând că în realitate probele procurorilor nu dovedesc în vreun fel acuzaţiile pe care le aduc clientului lor.

Totodată, avocaţii lui Sorin Apostu au susţinut că denunţătoarea Aspazia Droniuc nu este un martor credibil întrucât şi ea este pusă sub învinuire în acest dosar astfel existând riscul unui interes în a da declaraţii contra primarului.

În ultimul cuvânt în faţa judecătorilor, edilul Clujului a ţinut să arate că este şi că doreşte să rămână în continuare „cetăţean al Clujului”, că are tot interesul aflării adevărului nemijlocit în această cauză şi că dacă va fi lăsat în libertate va colabora pe deplin cu organele de anchetă şi că nu va încerca sub nicio formă influenţarea martorilor sau a anchetei.

La rândul său, omul de afaceri Călin Stoia le-a atras atenţia judecătorilor că grupul de firme Bratner are contracte cu primăria Clujului încă din anul 2005 „când apostu era director tehnic, şi nu s-a pus niciodată problema dării unor sume de bani”.

Totodată, a mai arătat Stoia, societatea Brantner – Vereş ar fi rămas cu un procent de 50% din contractele cu Primăria după încheierea contractului câştigat la licitaţia anchetată în prezent societatea fiind în pierdere.

Avocaţii omului de afaceri au susţinut la ieşirea din sala de judecată că profitul efectiv încasat de firmă în urma contractelor de salubrizare menajeră din Cluj ar fi de 11.000 de euro, sumă relativ mică, în opinia lor, în raport cu suma mare presupus a fi fost dată ca mită pentru obţinerea acestor contracte.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, în perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale.

Soţia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este şi ea învinuită în acest dosar.

În acest dosar sunt cercetaşi pentru dare de mită şi oamenii de afaceri Simion Mureşan (Electrogrup), Călin Stoia (director general al Brantner România), şi Mustafa Bekar (asociat la Kiat Group Construct).


loading...