Avocat orădean, reţinut pentru că a pretins bani pentru a interveni pe lângă judecători

Un avocat orădean a fost reţinut de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru că ar fi pretins 7.000 de euro de la un client, judecat pentru furt, în schimbul intervenţiei sale pe lângă magistraţi astfel încât să-i dea o pedeapsă cu suspendarea executării pedepsei.

RomaniaTV.net
01 mart. 2012, 13:48
Avocat orădean, reţinut pentru că a pretins bani pentru a interveni pe lângă judecători

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea face cercetări faţă de Ioan Sava, avocat în cadrul Baroului Bihor, în acuzat de trafic de influenţă, în formă continuată.

Potrivit DNA, în cursul lunii februarie 2012, prevalându-se de influenţa pe care ar avea-o asupra judecătorilor de la Curtea de Apel Oradea, inculpatul Sava Ioan, în calitate de avocat în cadrul Baroului Bihor şi de apărător ales al unei persoane judecate pentru complicitate la infracţiunea de furt calificat (denunţător în cauză), a pretins şi primit de la denunţător, în două rânduri, suma totală de 7.000 de euro. Inculpatul a pretins şi primit banii sub pretextul că suma ar urma să fie remisă magistraţilor de la Curtea de Apel Oradea, învestiţi cu judecarea cauzei privind pe denunţător, pentru ca aceştia să dispună faţă de denunţător o pedeapsă cu suspendare.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 1 martie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Curţii de Apel Oradea cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile.