Avocații lui Sorin Oprescu cer vineri eliberarea acestuia din închisoarea din Atena

Apar noi detalii despre situația lui Sorin Oprescu! Avocații fostului edil al Capitalei vor cere vineri eliberarea acestuia din Grecia.

19 mai 2022, 16:15
Avocații lui Sorin Oprescu cer vineri eliberarea acestuia din închisoarea din Atena

Vineri dimineața, Sorin Oprescu va fi dus la Curtea de Apel din Atena, în fața consiliului de judecată. Avocații vor cere să fie cercetat în cadrul unei măsuri mai puțin aspre decât cea în care se află acum. Vor cere să fie cercetat în stare de libertate până în momentul în care se soluționează cererile, inclusiv cea referitoare la azilul politic. El a cerut azil politic în Grecia pe o perioadă de aproape 11 ani, cât timp are această condamnare din dosar.

Sorin Oprescu a fost mutat miercuri seara la un penitenciar de maximă siguranță din Atena, unde sunt încarcerați deținuți extrem de periculoși. El speră că va obține azil politic în Grecia și și-a angajat o armată de avocați.

Fostul edil urmează să stea 40 de zile în arest la închisoarea Korydallos, unde ispășesc pedepse persoane condamnate pentru fapte grave, precum crime. Procurorii Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Atena au obținut menținerea mandatului de arestare.

Citește și Sorin Oprescu, transferat la închisoarea din Atena cu cei mai periculoși deținuți. Câte zile va sta fostul edil în arest

Procurorul de caz elen nu a vrut să-şi asume eliberarea fostului edil întrucât Sorin Oprescu este un deţinut cu o condamnare extrem de mare. Judecătorii eleni urmează să decidă în perioada următoare ce se întâmplă cu Oprescu – dacă va fi cercetat în continuare în Grecia, în stare de arest sau dacă vor fi începute procedurile de extrădare.

Citește și S-a aflat unde a fost prins Sorin Oprescu în Grecia. Cartierul de lux din Atena în care a fost găsit fostul edil. „Aceasta este ascunzătoarea”

Oprescu a fost condamnat definitiv vineri, 13 mai, la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție. În ziua respectivă, fostul edil al Capitalei a fost căutat de poliție la adresa din buletin, însă nu a fost de găsit. La scurt timp, pe numele lui s-a emis un mandat european de arestare.

Marți, 17 mai, Sorin Oprescu a fost prins în Grecia și reținut, iar miercuri a ajuns în fața Parchetului Curții de Apel de la Atena. Procurorul elen a decis ca Sorin Oprescu să rămână în arest, pentru 40 de zile, până când Consiliul de Judecată va hotărî dacă va fi extrădat sau nu.