S-a aflat unde a fost prins Sorin Oprescu în Grecia. Cartierul de lux din Atena în care a fost găsit fostul edil. „Aceasta este ascunzătoarea”

Sorin Oprescu, fostul primar general condamnat la 10 ani şi opt luni de închisoare pentru corupţie, stătea în Glyfada, un cartier de lux din Atena, capitala Greciei.

19 mai 2022, 16:00
S-a aflat unde a fost prins Sorin Oprescu în Grecia. Cartierul de lux din Atena în care a fost găsit fostul edil. „Aceasta este ascunzătoarea”

Publicaţia elenă Proto Thema a publicat detalii despre reţinerea lui Sorin Oprescu (70 de ani). „Un adevărat thriller de spionaj” scriu jurnaliştii din Grecia care au dezvăluit că fostul edil al Capitalei se ascundea în Glyfada, o suburbie de lux din capitalei Greciei.

„Un caz care amintește de un thriller de spionaj, cu fostul primar al Bucureștiului în rol principal, s-a desfășurat din nou în Grecia”, arată sursa citată.

Sorin Oprescu se instalase în cartierul de lux Glyfada. Este vorba despre o zonă preferată de magnați și celebrități, datorită faptului că este situată pe rivieră.

Citeşte şi: Sorin Oprescu, dezvăluiri incredibile despre noaptea flagrantului: „Au căutat şi sub coteţul câinelui, au scos parchetul din casă!”

O fotografie publicată de protothema.gr, preluată din dosar, arată „ascunzătoarea” fostului primar al Capitalei, care era situată într-o zonă liniștită, departe de zgomot și ochi curioși”, conform Libertatea.

Jurnaliştii au amintit şi despre un alt fugar român, Dragoș Săvulescu, care a fost reținut în 2021, tot în Grecia, pe insula Mykonos.

Sorin Oprescu a fost reținut marți, 17 mai, în Atena, la patru zile de când a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare. Procurorii greci au decis, miercuri, 18 mai, ca Oprescu să rămână în arest în următoarele 40 de zile, până la soluționarea dosarului de către instanță.

Fost primar al Capitalei, Sorin Oprescu a fost condamnat în dosarul în care este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie.

Iniţial, Tribunalul Bucureşti (instanţa de fond) l-a condamnat pe Oprescu, în mai 2019, la 5 ani şi 4 luni închisoare, pedeapsă mărită de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani şi 8 luni, după ce judecătorii au aplicat forma agravantă a infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat.

Potrivit deciziei instanţei, Sorin Oprescu a primit 6 ani şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat în variantă agravată; 6 ani pentru luare de mită, 3 ani închisoare pentru abuz în serviciu şi 3 ani şi 6 luni închisoare pentru spălarea banilor. Pedepse au fost contopite şi, prin adăugarea unui spor, a rezultat 10 ani şi 8 luni închisoare.

Instanţa a mai dispus confiscarea specială de la Oprescu a sumelor de 25.000 euro, 102.400 lei şi de 9.500 euro.

De asemenea, magistraţii au decis confiscarea extinsă a imobilului situat în municipiul Bucureşti, str. Herăstrău, cumpărat de Sorin Oprescu, prin intermediul iubitei sale, Adriana-Elena Nica.

În plus, a fost menţinut sechestrul asigurător asupra imobilului situat pe str. Covrigarului, sat Ciolpani, compus din casă, în suprafaţă de 526 mp, şi teren, în suprafaţă de 895 mp, aparţinând lui Sorin Oprescu.

Fostul primar trebuie să plătească şi 50.000 lei cheltuieli judiciare către stat.

Citeşte şi: Sorin Oprescu, transferat la închisoarea din Atena cu cei mai periculoși deținuți. Câte zile va sta fostul edil în arest

 

 


loading...
Partenerii noștri