Avocatul Abraham nu-l mai apără pe Gheorghe Ştefan. DNA reclamă un conflict de interese

Avocatul Pavel Abraham a fost escortat afară din DNA, iar lui Gheorghe Ștefan i s-a pus apărător din oficiu în dosarul Microsoft, până ce el își va alege altul. Asta după ce procurorii DNA au descoperit că Pavel Abraham o reprezenta și pe Luminița Mazilu, o avocată care l-a denunțat pe Pinalti, informează libertatea.ro.

RomaniaTV.net
26 feb. 2015, 15:52
Avocatul Abraham nu-l mai apără pe Gheorghe Ştefan. DNA reclamă un conflict de interese

Procurorii DNA au constatat că avocatul Pavel Abraham reprezenta și denunțătoarea, dar și denunțatul din același dosar. Surse din DNA precizează că va fi sesizat și Baroul în cazul lui Pavel Abraham. Pe de altă parte, Abraham le-a pus în vedere procurorilor din dosarul DNA că le va face plângere pentru abuz în serviciu.

Toată această situație a avut un deznodământ și mai grav pentru Gheorghe Ștefan. Când acesta se hotărâse să facă, în sfârșit, după patru luni de închisoare, un denunț, pentru a fi eliberat, procurorii i-au comunicat că nu mai au nevoie, precizând că au deja suficiente probe în dosar.

Ulterior, Gheorghe Ştefan și l-a ales avocat pe Cătălin Dancu. Ştefan a fost supus astăzi și unei confruntări cu omul de afaceri Dinu Pescariu, fost tenisman, denunțător în dosarul Microsoft.

Cătălin Dancu a spus că primarul suspendat al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a fost adus joi la DNA pentru a fi confruntat cu omul de afaceri Dinu Pescariu. Avocatul a precizat că Dinu Pescariu a făcut o declaraţie, iar Gheorghe Ştefan a arătat că ea este adevărată în totalitate.

Întrebat unde au ajuns banii luaţi ca mită în dosarul „Microsoft” şi cum au fost cheltuiţi, Dancu a spus că declaraţiile de joi îi confirmă lui, ca avocat, faptul că există o faptă de trafic de influenţă, iar aceasta începe să prindă contur.

„Declaraţia de astăzi îmi confirmă, în final, că avem într-adevăr un trafic de influenţă real şi că ceea ce a spus Gabriel Sandu este adevărat. Gheorghe Ştefan a confirmat aceste lucruri. În schimb, Gheorghe Ştefan nu a făcut niciun denunţ, el nu a făcut decât să răspundă la ceea ce a fost întrebat în acest cadru procesual. Mizează pe faptul că a cooperat şi a răspuns şi astăzi unor lămuriri ce erau necesare procurorilor”, a mai spus Cătălin Dancu.

Avocatul a adăugat că Gheorghe Ştefan nu a făcut referi în declaraţiile sale la Elena Udrea, la Vasile Blaga sau laTraian Băsescu.

Dancu a precizat că Gheorghe Ştefan a recunoscut că a finanţat şi el campania PDL din 2009.

„Da, şi dumnealui a finanţat partidul. Nu spune nimic despre Traian Băsescu, nu s-a discutat nici de domnul Blaga, nici de domnul Băsescu. Nu îşi aminteşte cât a dat, pentru că plăţile nu au fost făcute de el. Asta se urmăreşte acum, să verificăm cine a făcut aceste plăţi. Au fost discuţii în legătură cu plăţile către PDL, titularul şi autorul lor fiind Dorin Cocoş, iar Gheorghe Ştefan nu cunoaşte cum s-au făcut plăţile către PDL. El cunoaşte că s-au făcut plăţi, dar nu este implicat în mod direct. Ştie din discuţiile de la DNA şi din cele recunoscute de Dorin Cocoş”, a mai arătat avocatul.

Întrebat dacă procurorii DNA au început să verifice modul de finanţare a campaniei electorale a PDL din 2009, avocatul a spus: „Este corect să se întâmple acest lucru, pentru că nu e suficient doar să afirmi, este normal să şi verifici”. Avocatul a precizat că nu a început în mod efectiv această verificare.

Dinu Pescariu şi Gheorghe Ştefan au fost şi zilele trecute la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a fi audiaţi în dosarul „Microsoft”.

Primarul suspendat al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, aflat în arest preventiv, şi omul de afaceri Dinu Pescariu, unul dintre denunţătorii din dosarul Microsoft, au fost puşi faţă în faţă. Dinu Pescariu susține că i-ar fi oferit 500.000 de euro fostului ministru, Elena Udrea, pentru ca aceasta să îl ajute, în urmă cu câțiva ani, pentru rezolvarea unor probleme în justiție.

„La data de 05.11.2014, Pescariu Dinu – Mihail a formulat denunţ cu privire la săvârşirea unor fapte de corupţie de către Udrea Elena Gabriela. Din denunţul formulat rezultă că, în anul 2013 (…) Udrea Elena Gabriela a pretins suma de 500.000 de euro pentru a-i rezolva problemele din justiţie. Există indicii în sensul că remiterea sumelor de bani a avut loc în mai multe tranşe în perioada iulie 2013 – februarie 2014. Faptele sunt dovedite cu declaraţia martorului, extrasele de cont, înscrisuri olografe ridicate la percheziţie în care sunt indicate sume de bani plătite”, se arată în referatul DNA.