Avocatul Cuculis și jurnalistul SRS, reacții categorice: „Oamenii de la CNA nu înțeleg ce judecă / E ceva extrem de periculos”

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a intervenit în scandalul public aprins după sinuciderea jurnalistei de la Libertatea. Potrivit gazetarului, CNA-ul are grave probleme de integritate, iar atacurile la care este supus postul România TV este incorect. 

25 apr. 2023, 17:36
Avocatul Cuculis și jurnalistul SRS, reacții categorice: „Oamenii de la CNA nu înțeleg ce judecă / E ceva extrem de periculos”

În opinia lui Sorin Roșca Stănescu, CNA-ul s-a îndepărtat de la unul dintre obiectivele sale principale, apărarea libertății de exprimare.

„CNA, prin statutul pe care-l are și pe care i l-am dat noi, organizațiile de presă în anii ’90, când s-a creat, are obligația să apere libertatea de expresie și să facă tot ce poate pentru ca presa să fie cât mai liberă, să aibă garanții de libertate. 

În acest moment și mai ales după ce s-a închis OTV-ul, CNA-ul s-a transformat într-o inchiziție, e ceva extrem de periculos după mine. În acest moment, opinia mea fermă pe care mi-o asum în nume personal  – CNA organizează o conspirație împotriva unei televiziuni, una dintre cele mai importante din România. În general, și împotriva unuia dintre cei mai puternici oameni de televiziune, în persoana lui Ciutacu.

E o mizerie ceea ce se întâmplă, de asta a fost nevoie de crearea clubului de presă, de aceea punem piciorul pe pedala de accelerație, pe data de 3 mai vom crea toate structurile votate ale clubului de presă, tocmai pentru a apăra casele de presă pe de o parte și jurnaliștii pe de altă parte”, a comentat Sorin Roșca Stănescu, la România TV.

Avocatul Adrian Cuculis a comentat și el, în urma ședinței:

„Am văzut-o și pe doamna Gubernat. Am fost la sute de ședințe CNA… Oamenii aceștia nu înțeleg ce judecă. 

Ceea ce a făcut CNA-ul astăzi este incredibil! Niciodată nu are ce să caute un expert în ședința CNA. Ce să caute expertul psiholog acolo, care este și într-un conflict de interese?

(…) Oamenii aceștia nu judecă pe lege”, a comentat și avocatul Adrian Cuculis.

 

Legăturile lui Cătălin Tolontan cu Traian Băsescu

 

Sorin Roșca Stănescu susține că și redactorul șef al tabloidului Libertatea, Cătălin Tolontan, are grave probleme de integritate morală.

„Cine e acest Tolontan, care a pornit această mizerie? Omul pus de Traian Băsescu să distrugă Clubul Român de Presă. Ceea ce a și făcut! El nu mai există, a fost pus Tolontan acolo și a făcut numai mizerii.

Cel mai bun exemplu sunt eu. Mie și domnului Chirieac ne-a improvizat un fel de proces la capătu căruia a declarat că noi nu mai suntem jurnaliști pentru că vezi dom’le, l-am șantajat pe fostul șef de la ANI, care a venit îmbrăcat cu microfoane, l-a șantajat pe Bogdan Chirieac.

El l-a rugat pe Chirieac să-l aducă la mine. A înregistrat, a ales selectiv diverse înregistrări și s-a ales praful de înregistrările lui. Nici el nu mai e ce a fost odată. I-am făcut plângere penală, praf s-a ales de ea. Totul a fost un montaj făcut de Traian Băsescu, pe mâna acelui om de la ANI și cu ajutorul lui Tolontan”, a mai comentat SRS, în emisiunea lui Dragoș Bistriceanu.