Avocatul Cuculis și jurnalistul SRS, reacții categorice: „Oamenii de la CNA nu înțeleg ce judecă / E ceva extrem de periculos”

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a intervenit în scandalul public aprins după sinuciderea jurnalistei de la Libertatea. Potrivit gazetarului, CNA-ul are grave probleme de integritate, iar atacurile la care este supus postul România TV este incorect. 
Filip Stan
25 apr. 2023, 17:36
Avocatul Cuculis și jurnalistul SRS, reacții categorice: „Oamenii de la CNA nu înțeleg ce judecă / E ceva extrem de periculos

În opinia lui Sorin Roșca Stănescu, CNA-ul s-a îndepărtat de la unul dintre obiectivele sale principale, apărarea libertății de exprimare.

„CNA, prin statutul pe care-l are și pe care i l-am dat noi, organizațiile de presă în anii ’90, când s-a creat, are obligația să apere libertatea de expresie și să facă tot ce poate pentru ca presa să fie cât mai liberă, să aibă garanții de libertate. 

În acest moment și mai ales după ce s-a închis OTV-ul, CNA-ul s-a transformat într-o inchiziție, e ceva extrem de periculos după mine. În acest moment, opinia mea fermă pe care mi-o asum în nume personal  – CNA organizează o conspirație împotriva unei televiziuni, una dintre cele mai importante din România. În general, și împotriva unuia dintre cei mai puternici oameni de televiziune, în persoana lui Ciutacu.

E o mizerie ceea ce se întâmplă, de asta a fost nevoie de crearea clubului de presă, de aceea punem piciorul pe pedala de accelerație, pe data de 3 mai vom crea toate structurile votate ale clubului de presă, tocmai pentru a apăra casele de presă pe de o parte și jurnaliștii pe de altă parte”, a comentat Sorin Roșca Stănescu, la România TV.

Avocatul Adrian Cuculis a comentat și el, în urma ședinței:

„Am văzut-o și pe doamna Gubernat. Am fost la sute de ședințe CNA… Oamenii aceștia nu înțeleg ce judecă. 

Ceea ce a făcut CNA-ul astăzi este incredibil! Niciodată nu are ce să caute un expert în ședința CNA. Ce să caute expertul psiholog acolo, care este și într-un conflict de interese?

(…) Oamenii aceștia nu judecă pe lege”, a comentat și avocatul Adrian Cuculis.

 

Legăturile lui Cătălin Tolontan cu Traian Băsescu

 

Sorin Roșca Stănescu susține că și redactorul șef al tabloidului Libertatea, Cătălin Tolontan, are grave probleme de integritate morală.

„Cine e acest Tolontan, care a pornit această mizerie? Omul pus de Traian Băsescu să distrugă Clubul Român de Presă. Ceea ce a și făcut! El nu mai există, a fost pus Tolontan acolo și a făcut numai mizerii.

Cel mai bun exemplu sunt eu. Mie și domnului Chirieac ne-a improvizat un fel de proces la capătu căruia a declarat că noi nu mai suntem jurnaliști pentru că vezi dom’le, l-am șantajat pe fostul șef de la ANI, care a venit îmbrăcat cu microfoane, l-a șantajat pe Bogdan Chirieac.

El l-a rugat pe Chirieac să-l aducă la mine. A înregistrat, a ales selectiv diverse înregistrări și s-a ales praful de înregistrările lui. Nici el nu mai e ce a fost odată. I-am făcut plângere penală, praf s-a ales de ea. Totul a fost un montaj făcut de Traian Băsescu, pe mâna acelui om de la ANI și cu ajutorul lui Tolontan”, a mai comentat SRS, în emisiunea lui Dragoș Bistriceanu.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!