Avocatul Elenei Udrea, prima reacție după decizia magistraților bulgari de a o extrăda în România: „Nu sunt atât de dezamăgit”

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a avut o primă reacție după decizia magistraților bulgari de o extrăda pe Elena Udrea în România.

10 iun. 2022, 23:24
Avocatul Elenei Udrea, prima reacție după decizia magistraților bulgari de a o extrăda în România: „Nu sunt atât de dezamăgit”

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a mărturisit că nu avea speranțe prea mari în legea bulgară.

„Eu nu am avut mari speranțe în procedurile din Bulgaria. M-am gândit că ar fi posibil totuși, față de toate discuțiile și probele care s-au făcut acolo, să existe și o soluție de respingere. Cu toate astea, personal, nu am avut mari speranțe, așa că nu sunt atât de dezamăgit.”, a declarat avocatul Elenei Udrea pentru Antena 3.

Întrebat dacă motivarea CCR i-ar putea oferi Elenei Udrea avantaj în proces, Veronel Rădulescu a răspuns: „Sunt două situații posibile. O primă situație în care recursul în casație este admis, și atunci se casează decizia de condamnare, iar dacă se rejudecă, în rejudecare se poate pune în discuție problema prescripției, iar cea de-a doua ipoteză, când recursul în casație va fi respins, fără să se caseze decizia de condamnare, și atunci șansele sunt mici, chiar dacă noi le vom încerca și aplicând decizia CCR.”

Citește și Elena Udrea va fi extrădată în România. Decizie de ultimă oră!

Elena Udrea a tot repetat, în cele două luni de când se află în arest în Bulgaria, că nu vrea să fie extrădată în România și că speră ca judecătorii bulgari să judece în conformitate cu legea.

La plecarea de la Curtea de Apel, Udrea a susținut din nou că au fost făcute presiuni asupra judecătorilor bulgari. „Se pare că nu există justiție pentru mine”, a spus ea.

Astăzi, la ieșirea din sala de judecată, fostul ministru al Turismului a mai făcut o acuzație extrem de gravă.

„În data de 7 aprilie atunci când s-a dat sentința în România în cazul meu, doi judecători din completul care au dat această sentință au fot chemaţi la Parchetul General şi au fost amenințați cu pușcăria dacă nu dau sentința de condamnare în dosarul Gala Bute. În mod cert decizia împotriva mea s-a luat cu presiune. Au fost cele mai lungi două luni din viaţa mea”, a spus Elena Udrea, care a precizat că a făcut 20 de ani politică şi nu îi este frică pentru viata ei, dar are un copil acasă şi se așteaptă la orice dacă o să fie trimisă într-o închisoare din România, potrivit Antena 3.

Citește și Cum își minte Elena Udrea copilul, când este la închisoare. Dezvăluirile fostului ministru