Elena Udrea va fi extrădată în România. Decizie de ultimă oră!

Elena Udrea va fi extrădată în România, au decis judecătorii bulgari în urmă cu puțin timp.

10 iun. 2022, 17:58
Elena Udrea va fi extrădată în România. Decizie de ultimă oră!

La plecarea de la Curtea de Apel, Udrea a susținut din nou că au fost făcute presiuni asupra judecătorilor bulgari. „Se pare că nu există justiție pentru mine”, a spus ea.

Astăzi, la ieșirea din sala de judecată, fostul ministru al Turismului a mai făcut o acuzație extrem de gravă.

„În data de 7 aprilie atunci când s-a dat sentința în România în cazul meu, doi judecători din completul care au dat această sentință au fot chemaţi la Parchetul General şi au fost amenințați cu pușcăria dacă nu dau sentința de condamnare în dosarul Gala Bute. În mod cert decizia împotriva mea s-a luat cu presiune. Au fost cele mai lungi două luni din viaţa mea”, a spus Elena Udrea, care a precizat că a făcut 20 de ani politică şi nu îi este frică pentru viata ei, dar are un copil acasă şi se așteaptă la orice dacă o să fie trimisă într-o închisoare din România, potrivit Antena 3.

Update. Fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea află vineri dacă va fi extrădată din Bulgaria în dosarul în care este condamnată definitiv la 6 ani de închisoare.

Update. În mai puțin de o ora, Elena Udrea va afla dacă va fi extrădată în România. Este ultimul termen în dosarul de extrădare. Judecătorii de la Curtea de Apel din Bulgaria au anunțat că au primit toate documentele de care aveau nevoie pentru a lua decizia finala.

Ultimul termen al procesului privind extrădarea din Bulgaria a fostului ministru al Turismului Elena Udrea, care are de executat în România o condamnare de 6 ani de închisoare, se va desfăşura vineri la Curtea de Apel din Sofia.

Fostul ministru a declarat la ultimul termen, după ce a fost audiată de magistrații bulgari, că „justiția din România are probleme grave care ar trebui remediate” și a susținut că acesta este motivul pentru care „în toate țările din Europa” solicitările românești sunt respinse.

Udrea ar trebui să-și execute decizia definitivă dată de Înalta Curte de Casație de 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Udrea a contestat prima decizie a magistraților bulgari și așteaptă sentința definitivă.

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fugit din România, înainte ca Instanţa supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul ”Gala Bute”.

Elena Udrea rămâne în arest în Bulgaria: „Am parte de o justiţie dreaptă”. Extrădarea va fi decisă pe 10 iunie
Pe 7 aprilie, Udrea a fost prinsă de poliţia de frontieră din Bulgaria, în timp ce încerca să treacă în Grecia cu un autoturism pe la punctul de trecere Kulata.

La mijlocul lunii aprilie, tribunalul districtual din Blagoevgrad a aprobat punerea în executare a mandatului european emis pe numele ei şi extrădarea în România.

Udrea merge la o toaletă comună în închisoare, este singura femeie în arestul din Blagoevgrad
Elena Udrea a atacat acest verdict la Curtea de Apel din Sofia. La termenul trecut al procesului, miercuri, avocaţii Elenei Udrea au făcut cereri suplimentare către magistraţii bulgari, solicitând audierea expertului Corneliu Liviu Popescu şi a martorei Ingrid Mocanu, prezentă în sala de judecată. De asemenea, avocaţii au solicitat poziţia unui expert în drept constituţional din România.

După audiere, judecătorii de la Sofia au anunţat că s-a clarificat tot ce era necesar, iar vineri, 10 iunie, avocaţii şi Parchetul vor ţine pledoariile pe fondul cauzei, după care instanţa va lua o decizie.

Cum ar putea Elena Udrea şi Ioana Băsescu să scape de condamnările în dosarul de finanţare ilegală a campaniei electorale a lui Traian Băsescu în 2009